vrijedan 21 milijun kuna

U Antunovcu otvoren poduzetnički inkubator i akcelerator

07.06.2019 u 16:33

Bionic
Reading

U Gospodarskoj zoni Antunovac kod Osijeka u petak je otvoren novoizgrađeni poduzetnički inkubator i akcelerator vrijedan ukupno 21,4 milijun kuna, od čega je 19,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima EU-ovih fondova. Inkubator uz ostalo ima 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora za start-up tvrtke.

Interes za inkubator je velik i očekuje se da će brzo biti popunjen, rekao je općinski načelnik Davor Tubanjski. Najavio je skorašnje proširenje gospodarske zone.

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac izrazila je zadovoljstvo izgradnjom inkubatora za kojeg je kamen temeljac položen u srpnju prošle godine. Ocijenila je da se realizacijom projekta pokazuje da su prepoznate potrebe ovoga područja.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako novi objekt nadilazi potrebe općine Antunovac te će za aktivnosti jačanja poduzetničkog okruženja biti na raspolaganju cijeloj županiji.

Cilj i svrha njegove izgradnje je potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva na širem području Osijeka i županije, kazala je direktorica antunovačke Agencije za održivi razvoj Nataša Tramišak.

Izvijestila je da je održan niz radionica i edukacija za male poduzetnike i poduzetnike početnike.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata Tomislav Petric rekao je da Osječko-baranjska županija prednjači po broju odobrenih projekata poslovne infrastrukture te da slijedi završetak inkubatora u Valpovu i Donjem Miholjcu i sedam poduzetničkih zona, čija realizacija kreće u idućih šest mjeseci. 

U iduća dva do tri mjeseca predstoji ugovaranje projekata vrijednih oko 350 milijuna kuna, u sklopu mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) i urbane aglomeracije Osijek, dodao je Petric.