PETAR ŠOLA

Tvrtka osumnjičenog u aferi Karlovačka banka u stečaju s 154 milijuna kuna duga

17.02.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je objavio oglas u kojim se pozivaju vjerovnici Finiens nekretnina, nekretninske tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s utvrđenim dugom od čak 154,1 milijun kuna

U oglasu se pozivaju i zastupnici Finiens nekretnina da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da su Finiens nekretnine nesposobne za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju skraćenog stečajnog postupka.

Finiens nekretnine tvrtka je za poslovanje s nekretninama i građevinarstvo osnovana 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i kojoj je jedini osnivač i direktor Petar Šola, najmlađi sin Marije Šole – prvooptužene u aferi Karlovačka banka.

Petra Šolu povezuje se s čak 24 tvrtke u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su i Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita koje se u optužnici u aferi Karlovačka banka navode kao društva preko kojih su optuženici izvlačili novac iz te banke.

Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke. Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.