Fortenova grupa

Super Konzum u Radničkoj prodan poslovnom partneru Pavla Vujnovca

28.03.2023 u 08:34

Bionic
Reading

Mercator-H, tvrtka kći Fortenova grupe, prodao je veliki poslovni kompleks Super Konzum Radnička Anti Bračiću, hrvatsko-slovenskom poduzetniku koji je povezan s Pavlom Vujnovcem u nizu tvrtki koje se bave nekretninama te mu je dopušteno da na tu istu nekretninu upiše i hipoteku za kredit, javlja N1

Poslovna zgrada u Ulici grada Vukovara 269/B (poslovno trgovački centar), podzemna garaža i dvorište, sve ukupno 35741 četvornih metara zemljišta u centru grada prodana je tvrtki u vlasništvu Bračića u studenom 2022. godine za oko 20,5 milijuna eura.

Tvrtke Ante Bračića su za taj pothvat digle kredit u slovenskoj Sparkasse – 15,4 milijuna eura, a za kredit je založena upravo nekretnina Super Konzuma Radnička, piše N1.

Iz Fortenova grupe su pojasnili kako je do prodaje došlo u sklopu jačanja 'tržišne i financijske pozicije' kompanije.

'Fortenova grupa kontinuirano radi na jačanju svoje tržišne i financijske pozicije pa tako provodi i aktivnosti vezane uz realokaciju i bolje upravljanje kapitalom, što uključuje i stavljanje u funkciju kapitala koji Grupa ima u nekretninama', stoji u dopisu iz Fortenova grupe koji je potpisala Anja Linić Sikavica, direktorica korporativnih komunikacija.

  • +7
Super Konzum Radnička Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL