ZAGREBAČKI CROATEL:

'Spašavali smo opremu od krokodila da bi ljudi gledali Olimpijadu u HD-u'

16.08.2016 u 14:40

Bionic
Reading

Uz jaku sportsku postavu na Olimpijskim igrama u Riju, Hrvatska ima globalno važan produkcijski tim koji šalje u svijet događanja s borilišta

Riječ je o zagrebačkoj kompaniji Croatel, jednoj od dvadeset kompanija koje u Riju rade prijenose za cijeli svijet. Croatel je zadužen za prijenose muških i ženskih natjecanja u hokeju.

Vlasnik Croatela Tonko Barač pojasnio je kako je ovo prvi puta u povijesti da neka hrvatska tvrtka sudjeluje u realizaciji produkcije Olimpijskih igara. Inače, Croatel već više godina surađuje s Arena Sportom te također prenosi događaje u HD rezoluciji.

'U Riju smo s dva velika reportažna vozila za proizvodnju signala u HD rezoluciji, uz prateću opremu, tako da sveukupno imamo oko 20 tona opreme. Kamioni su dopremljeni brodom, a vojska nas čuva 24 sata na dan', rekao je Barač.

Poslije dolaska u Brazil, dodaje Barač, najteže je bilo pripremiti teren jer je područje bilo puno krokodila: 'Cijela konstrukcija je postavljena dva metra iznad zemlje kako krokodili ne bi grizli kablove. Kako se radi o hokeju, koji se igra svakoga dana naizmjence, nama dan počinje u 6 i 30 ujutro, a završavamo iza ponoći, tako da je pritisak velik.'

Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, Croatel je lani ostvario prihode od 43 milijuna kuna, uz deset milijuna kuna dobiti te 61 zaposlenog.