BEZ VILA I APARTMANA

Poreč dobiva prvo javno golf igralište u Hrvatskoj

13.02.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Prvo javno golf igralište u Hrvatskoj, ono u Poreču, do ovog srpnja bi trebalo imati pripremljenu svu dokumentaciju kako bi se već u drugoj polovici godine moglo prijaviti na neki od natječaja EU-a za dodjelu novca kojim bi se financirala njegova izgradnja

Teren će se rasprostirati na 70 hektara na području Plave i Zelene lagune. Ujedno, ovaj projekt potiče i Ministarstvo turizma te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a koji će pomoći u daljnjem kandidiranju te njegovom lobiranju.

'U optimističnoj varijanti gradnja bi mogla početi za godinu i pol dana, i to u slučaju da odmah prođemo na natječaju. Projekt je težak između četiri i pet milijuna eura, a predviđa izgradnju golf igrališta s 18 rupa te golf i servisnu kuću bez smještajnih kapaciteta', kaže pročelnik županijskog Odjela za turizam Branko Curić za Novi list

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić naglašava važnost toga da ovaj projekt podupiru građani koji na nedavnoj javnoj raspravi nisu imali primjedbi na urbanistički plan uređenja tog područja.

'Ovaj projekt je tipičan primjer javne turističke infrastrukture te ćemo nastojati da se omogući financiranje sredstvima iz fondova EU-a, što će Ministarstvo turizma aktivno podržavati', kaže Ostojić.

Ističe i da golf u Poreču nije nekretninski projekt poput onoga na Srđu te da se radi o dva projekta s različitim konceptima. Dubrovniku, baš kao i Istri, potreban je kvalitetan golf teren, i to ne jedan, nego više njih.

'No moram napomenuti da je, gledajući omjer smještajnih kapaciteta koji će biti u vilama na prodaju te smještajnim kapacitetima u hotelu, projekt na Srđu, prije svega, nekretninski projekt, a tek potom turistički, te da ga u skladu s time treba i promatrati', zaključuje Ostojić.