INOVACIJA S ASSECOM

Podravska banka instalirala prvi bankomat za plaćanje računa

07.05.2015 u 11:35

Bionic
Reading

Podravska banka, jedna od najstarijih, a ujedno jedna od najinovativnijih financijskih institucija u Hrvatskoj, u suradnji s tvrtkom Asseco SEE, ekskluzivnim regionalnim zastupnikom za bankomate Wincor Nixdorf, instalirala je prvi bankomat u Hrvatskoj koji, uz standardne funkcionalnosti, nudi mogućnost plaćanja računa očitanjem 2D barkoda s općih uplatnica, priopćeno je u četvrtak iz Asseca

'Bankomat je dio Poslovnice budućnosti koja predstavlja zaokret u pristupu i poslovanju s klijentima. Jedinstveni bankomat Podravske banke u Hrvatskoj, osim uobičajenih funkcionalnosti kao što su uvid u stanje računa, isplata gotovine, podizanje gotovine uz otplatu na rate te kupnja GSM bonova, nudi mogućnost plaćanja računa očitanjem 2D barkoda te mogućnost uplate gotovine koja je nakon transakcije odmah vidljiva na računu, a nalazi se na Cvjetnom trgu u Zagrebu', navodi se u priopćenju.

Uz bankomat, Podravska banka je na istoj lokaciji instalirala Info terminal, na kojem je također moguće plaćati račune očitanjem 2D barkoda te pregledavati promete i ispisivati mjesečne izvode po transakcijskim računima, kao i ATS uređaj koji automatizira upravljanje uplatama i isplatama na šalterima te tako zamjenjuje tradicionalno ručno poslovanje. Isporučitelj softvera za oba uređaja je Asseco SEE.

'Tradicionalne načine poslovanja s klijentima mijenjaju automatizacija poslovanja i dostupnost usluga putem različitih kanala. Podravska banka prati trendove u bankarskoj industriji i razvija ideju suvremene poslovnice. Dodavanje novih funkcionalnosti na bankomate usklađeno je s potrebama klijenata i željom za podizanjem naših proizvoda i usluga na višu razinu, a moguće je uz podršku uređaja i informatičkih rješenja najnovije generacije. U tome se Asseco SEE, s kojim kvalitetno surađujemo dulji niz godina, ponovo istaknuo kao vodeći i pružio nam podršku u realizaciji još jedne inovacije', rekla je Davorka Jakir, članica Uprave Podravske banke.

'U današnje vrijeme banke mijenjaju načine poslovanja u poslovnicama i kreiraju potpuno nov pristup klijentima, drugačiji od onog na koji smo navikli. Podravska banka je prva u Hrvatskoj krenula s realizacijom Poslovnice budućnosti i tržištu ponudila inovativne bankarske usluge koje pojednostavljuju i ubrzavaju upravljanje novcem i financijama općenito. Nova usluga dostupna je na klijentima na poznatom uređaju koji su navikli koristiti, a olakšava im plaćanje računa – aktivnost je to koju često obavljaju i koja oduzima određeno vrijeme, pa vjerujemo da će biti dobro prihvaćena. Drago nam je da Podravska banka surađuje s Assecom SEE i na ovom projektu', istaknuo je Ivan Bušić, član Uprave Asseca SEE.