185 IZLAGAČA

Otvoren 12. Boat Show u Biogradu

21.10.2010 u 18:43

Bionic
Reading

12. Biograd Boat Show, najveća izložba plovila u Hrvatskoj s rekordnim brojem od 230 raznih brodova i jahti te više od 185 izlagača, otvoren je u četvrtak

Ovogodišnji nautički sajam u Biogradu, unatoč globalnoj krizi koju su osjetili i najveći svjetski nautički sajmovi, imat će broj izlagača na razini prošle godine, uz još kvalitetniju ponudu plovila. Sajam su otvorili gradonačelnik Biograda Ivan Knez i Ana Ilijić, načelnica za nautički turizam pri Ministarstvu turizma.

'U sklopu sajma tijekom subote i nedjelje moći će se razgledati tradicionalni brodovi, Festival tradicionalnih autohtonih proizvoda uz nastup KUD-ova ovog područja, kao i atraktivni prvi hrvatski školski brod – jedrenjak 'Kraljica mora' koji će u subotu uploviti u Biograd. Biograd Boat Show tako je jedan od rijetkih nautičkih sajmova koji se svake godine razvija, unapređuje svoju ponudu i uz mjesto poslovnih susreta postaje značajna karika u turističkom segmentu', izjavio je na otvorenju Milan Šangulin, direktor sajma.

Predsjednik Uprave Goran Ražnjević naglasio je da Marina Kornati stvara preduvjete da Biograd preko cijele godine bude centar nautičkog turizma, čemu već godinama teže mnogo veće i razvijenije turističke destinacije na našoj obali.

U prvih devet mjeseci ove 2010. godine broj nautičara u Biogradu porastao je za pet posto, a noćenja 18 posto u odnosu na proteklu godinu. Iako je Biograd Boat Show posljednja značajna nautička manifestacija u ovoj godini, na sajmu će se prvi put predstaviti velik broj plovila, između ostalog će biti svjetska premijera jahte SAS Vektor Adriana 36 te europska premijera luksuzne prekooceanske jahte Selena 60, rađene po uzoru na američke ribarice.