mikšić ne staje

Nova investicija nesuđenog nam predsjednika: 'U Hrvatsku sam dosad uložio 40 milijuna eura'

08.12.2022 u 13:26

Bionic
Reading

CorteCros, tvrtka kćer Cortec korporacije, objavila je da se njihov logistički centar i proizvodni pogon u Splitu sada u potpunosti napaja solarnom energijom. CorteCros je proizvođač patentiranih proizvoda za zaštitu od korozije u vlasništvu Borisa Mikšića

Tvrtka je prošlog mjeseca postavila nove solarne panele za proizvodnju energije te se sada kompletno opskrbljuje električnom energijom iz panela.

'Najnovija investicija slijed je zelene tranzicije CorteCrosa kroz korištenje električne energije iz fotonaponskih elektrana. Prelazak na vlastite izvore energije vrlo nam je važan jer smo ekološki osviješteni proizvođač i oslanjamo se na obnovljive izvore gdje god je to moguće' kaže Mikšić koji je Hrvatsku uložio već oko 40 milijuna eura.

Logističko-distributivni centar CorteCros nedavno je proširio svoj proizvodni pogon i skladišne ​​kapacitete. Split je sada glavna europska proizvodna i distribucijska točka za Cortecove kemijske proizvode za zaštitu od korozije.

Mikšić je u listopadu ove godine proširio i kapacitete na EcoCortecovom kompleksu u Belom Manastiru. Kupljena je nova tvornicu za preradu polimera, površine 1000 kvadrata.

  • +2
Boris Mikšić na otvorenju tvornice EcoCortec u Belom Manastiru Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos