samo za hrabre

Mislite da će vam nakon epidemije koronavirusa trebati odmor? Ljubiteljima putovanja smiješe se nestvarno niske cijene

13.03.2020 u 11:40

Bionic
Reading

Ljubitelji putovanja nalaze se pred velikim iskušenjima. Opasnosti koje nosi epidemija koronavirusa kompliciraju im planove, ali su zato turistički aranžmani svakoga dana sve povoljniji. Provjerili smo koliko su potonule cijene avioletova i turističkih aranžmana te izdvojili neke od najpovoljnijih opcija

Najveće popuste nude avioprijevoznici, koji su otkazali dio letova za rizične destinacije, a za letove na 'sigurnija' odredišta masovno uvode velika sniženja.

Tako se za pojedine zvučne destinacije avionske karte trenutno mogu kupiti po nestvarno niskim cijenama. Primjerice, Turkish Airlines nudi povratnu kartu Zagreb - Dubai po cijeni od 159 eura, a do Istanbula i natrag možete letjeti za samo 143 eura.

Izuzetno povoljne letove za europske destinacije nudi Air France. Povratnu kartu za London možete dobiti već za 157 eura, a do Pariza i natrag put će vas koštati samo 140 eura.

Ako planirate na duži rok, smiješe vam se i znatno veći popusti. Primjerice, ako želite posjetiti London krajem godine, British Airways nudi vam povratne karte za samo 77 eura.

Za sitan novac možete upoznati i egzotične destinacije koje vam prije koronavirusa nisu bile pristupačne. Turkish Airlines vodi vas u Vijetnam za 364 eura, a povratnu kartu za Havanu osigurat će vam za tek 375 eura. Zrakoplovima istog avioprijevoznika u svibnju i lipnju možete do Balija i natrag za samo 388 eura.

  • +30
Turistički aranžmani svakog dana sve su povoljniji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na jeftinim avionskim kartama možete profitirati i u slučaju da dođe do otkaza planiranog leta jer vam mnogi avioprijevoznici nude opciju korištenja nekog drugog termina unutar godinu dana.

Osjetno su snižene i cijene noćenja u hotelima. Tako u Londonu možete naći sobu u hotelu s četiri zvjezdice s doručkom već od 265 kuna, a u Parizu za 445 kuna.

U Dubaiju možete odsjesti u Holliday Innu s četiri zvjezdice za svega 418 kuna po danu, a ako su vam dovoljne tri zvjezdice, možete osigurati smještaj u Hiltonu za svega 275 kuna.

I turističke agencije krenule su s diskontnim cijenama turističkih aranžmana, nastojeći popuniti rupu izazvanu koronavirusom.

  • +6
Aplikacije koje će vam isplanirati putovanje Izvor: Profimedia / Autor: Keith Morris / Alamy

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih aranžmana koje si sada možete priuštiti za 10 do 30 posto nižu cijenu. U travnju i svibnju Global Travel vodi vas šest dana u Sofiju i Istanbul uz četiri noćenja s doručkom u hotelima s tri i četiri zvjezdice za 1870 kuna. U istom razdoblju četiri dana u Toskani s bogatijim programom koji uključuje posjet sedam 'najljepših gradova' možete si priuštiti za samo 1150 kuna, a sedmodnevni posjet Solunu i Ateni uz izlete na brojne antičke lokacije stoji 1850 kuna.

Integral vas u svibnju i lipnju vodi četiri dana u Dolomite i Alpe po popularnoj cijeni od 1490 kuna, a first minute cijena za šest dana Barcelone i Azurne obale od 20. do 25. lipnja iznosi 2690 kuna.

Ako želite na jadransku obalu u predsezoni, Uniline za lipanj nudi 20 posto popusta za privatne apartmane. Tako će vas, primjerice, apartman za četiri osobe u Istri doći oko 40 eura dnevno.

Od deset do petnaest posto snižene su i cijene hotelskih soba. Tako u Lovranu možete dobiti noćenje s doručkom u hotelu s tri zvjezdice za 188 kuna po osobi.