PRIPREMA TERENA

Mišković pokazuje apetit za Agrokorove kompanije

18.04.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Da srpski biznismen Miroslav Mišković pozorno prati što se događa u Agrokoru, pokazuje izjava drugog čovjeka njegova Delta holdinga Ivana Kostića

'Mi smo kao kompanija izuzetno stabilni, posjedujemo snažan financijski potencijal koji se u određenom trenutku može iskoristiti da se neka od kompanija iz sustava Agrokora, koja će proći kroz proces restrukturiranja, dosta osnaži i ponovno postane respektabilan igrač na tržištu', poručuje Ivan Kostić, potpredsjednik Delta holdinga i generalni direktor Delta Agrara u intervjuu Poslovnom dnevniku.

Inače, Delta Agrar posjeduje jedan od najvećih voćnjaka u ovom dijelu Europe, u Čelarevu na čak 500 hektara. Mišković ima planove za velike investicije u poljoprivredi, a srpski mediji već neko vrijeme spekuliraju da je zainteresiran za agrosegment Agrokora.

U prošloj godini Delta Agrar je ostvario prihod od 230 milijuna eura, a u ovoj godini planira rast na više od 300 milijuna eura.

Miroslav Mišković devedesetih je izgradio ogromno trgovačko carstvo i kroz lance Maksi i Tempo postao vodeći igrač u Srbiji i jedan od lidera u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji. Ivica Todorić bio mu je glavni suparnik u ovladavanju maloprodajnim tržištem u regiji. Svojevremeno se špekuliralo o strateškom partnerstvu i povezivanju dvaju poslovnih carstava.

Međutim, Mišković je 2010. prodao svoje trgovačke lance belgijskom Delhaizeu za 932 milijuna eura.

Nakon toga, našao se na udaru zakona zbog utaje poreza. Lani je osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam milijuna dinara.