zšem

MBA program u trajanju od godinu dana nakon kojeg se stječu diplome dviju poslovnih škola

28.06.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Upravo je program dodatne diplome bio razlog Petrine odluke za upisom MBA programa

Petra Božić studentica je MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Dobitnica je triju Dekanovih nagrada i sudionica mnogobrojnih projekata i studentskih aktivnosti koji su pridonijeli njenom osobnom i profesionalnom rastu i razvoju. Od ove godine, Petra je članica studentskog odbora u savjetodavnom vijeću studenata KEDGE Business School u Bordeauxu, Francuska.

Tijekom cijelog preddiplomskog studija kao i MBA programa Petra je zaposlena u obiteljskom poduzeću i aktivno sudjeluje u svakodnevnim obavezama obiteljskog posla, a studij ZŠEM-a i fleksibilnost nastavnog programa uvelike su joj pomogle da, uz studiranje, njezin profesionalni razvoj, posao i karijera idu uzlaznom putanjom.

'Najveće prednosti mog fakulteta osjetila sam prilikom pohađanja MBA programa. MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa odličan je spoj teorijskog i praktičnog znanja potrebnog za razvoj uspješne karijere i egzistiranje u poslovnom svijetu. U nastavnom programu naglasak je stavljen na studije slučaja, praktične primjere poslovnih situacija koje se događaju u stvarnom poslovnom svijetu te se kroz takve primjere najbolje uči i stječu se najkvalitetnija i najpotrebnija znanja i vještine. Bez nepotrebnih i nerelevantnih informacija, MBA program koncipiran je da način da su u njemu sažeta sva potrebna znanja i vještine uspješnog managera.' – ističe Petra.

Petra se nedavno vratila s razmjene s KEDGE Business School u Bordeauxu, Francuska gdje je provela dio studija budući da je na ZŠEM-u upisala program dodatne diplome s KEDGE Business School. Prilika je to koju Zagrebačka škola ekonomije i managementa nudi svojim MBA studentima u sklopu studijskog programa.

'Upravo je program dodatne diplome bio razlog moje odluke da MBA studij upišem baš na ZŠEM-u, i to je odluka koja mi je donijela pregršt benefita. Program dodatne diplome koncipiran je tako da se na partnerskom učilištu njeguju 'soft skills' koje su prijeko potrebne u današnjem poslovnom svijetu. Nastavni program je vrlo raznolik te obuhvaća sve teme potrebne za sazrijevanje mlade osobe u poslovnom smislu. Naglasak je stavljen na praktične primjere te se kroz stvarne poslovne situacije uči kako reagirati i donijeti najbolju odluku u pravom trenutku. Iskustvo studiranja na KEDGE Business School snažno je doprinijelo i mojem networkingu te poslovnom povezivanju s osobama sličnih interesa u cijelom svijetu, obzirom da se radilo o multikulturalnom i multinacionalnom okruženju.' – ističe Petra.

U slobodno vrijeme, kojeg zbog oblika posla kojim se bavi i nema previše, Petra voli pročitati dobru knjigu ekonomske tematike, boraviti u prirodi sa zaručnikom i njihovim četveronožnim ljubimcem, a uz navedeno strastveni je ljubitelj amaterske fotografije. Petra je dugogodišnji član Leadership Development Association Croatia, organizacije koja se bavi proaktivnim djelovanjem mladih ljudi u sferi civilnog društva kroz borbu protiv diskriminacije te organizaciju projekata i edukacija iz područja ekonomije s naglaskom na poduzetništvo. U LDA Croatia obnašala je funkcije voditeljice projektnog tima, a nedavno je promaknuta na funkciju tajnice organizacije.

Svestranost studenata, razvijanje tijekom studija i građenje kompetencija Zagrebačka škola ekonomije i managementa potiče kroz svoje studijske programe. Svi koji se žele bolje upoznati s ponudom MBA programa i osjetiti kako je opet sjediti u studentskim klupama dobrodošli su na MBA Open Day koji se u četvrtak 30. lipnja održava na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa s početkom u 19.30 sati. Događanje započinje s Masterclass predavanjem profesora dr. sc. Roberta Ciuchita na temu 'Innovate or Die: Marketing, innovation and the Digital Divide' nakon čega će uslijediti predstavljanje MBA programa uz mogućnosti studiranja koje ova poslovna škola pruža.