6. studenog

Konferencija Mobbing, zaštita dostojanstva radnika i zaštita zviždača

25.10.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Zlostavljanje na radu je kazneno djelo, a kazna može biti do 2 godine zatvora

Svaki sedmi radnik žrtva je mobbinga, a samo jedan posto traži zaštitu suda.

Mobbing je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta.

Mapa znanja organizira konferenciju Mobbing, zaštita dostojanstva radnika i zaštita zviždača. Konferencija će se održati 6.11.2019. u hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 9:00h.

Govornici na konferenciji su: Ana-Marija Skoko i Mia Kalajdžić (Odvjetničko društvo Bardek, Lisac, Mušec, Skoko) Olivera Ilijaš (Hrvatska kontrola zračne plovidbe), Dijana Kesonja i Jasminka Hum Kezele (Ured pučke pravobraniteljice), sutkinja Iris Gović Penić (Županijski sud Zagreb), Danica Lisičar (HUM).

Konferencija je namijenjena poslodavcima, radnicima zaposlenima u pravnim službama, osobama koje odlučuju o pravima i obvezama iz radnog odnosa, osobama koje rješavaju pritužbe za zaštitu dostojanstva radnika, odvjetnicima, članovima radničkih vijeća i sindikalnim povjerenicima, osobama o čijim se pravima i obvezama u radnom odnosu odlučuje.

Više informacija o konferenciji i prijavama možete pronaći na web stranici Mape znanja.