TURISTIČKA INVESTICIJA

Kod Brtonigle niče vodeni park Istralandia

25.09.2013 u 16:06

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas, u pratnji istarskog župana Valtera Flege i načelnika općine Brtonigla Doriana Labinjana, gradilište Aquaparka Istralandia, prvog cjelovitog vodenog parka otvorenog tipa u Hrvatskoj. Prema najavi investitora Branka Kovačića, otvorenje se planira 1. lipnja 2014.

Aquqpark Istralandia obuhvaćat će 4.400 četvornih metara vodenih površina te će, prema planu gradnje, obilovati brojnim atrakcijama: toboganima, opuštajućim hidromasažnim bazenima, vodenim dvorcem za zabavu najmlađih te ugostiteljskim objektima.

Vrijednost investicije je 10 milijuna eura, pri čemu je s gradnjom Istralandije otvoreno i 80 novih radnih mjesta. Atraktivni novi istarski turistički proizvod, usmjeren na sport, razonodu, zabavu i animaciju tijekom turističke sezone, ima za cilj i kreativni utjecaj na turističko repozicioniranje istarskog i hrvatskog turizma.

'Otpočetka sam upoznat s ovim projektom i izuzetno mi je drago što se ovako velika investicija odvija prema planu i sigurnoj realizaciji, čime ćemo dobiti prvi takav tematski park u Hrvatskoj, a samim time bolju i potpuniju turističku ponudu. Ovo je vrlo važna investicija za turizam Istre i Hrvatske', rekao je ministar Darko Lorencin.

Izrazio je zadovoljstvo što općenito investicije u turizmu rastu, naglasivši kako je ove godine uloženo 2,6 milijardi kuna, što predstavlja rast od 124 posto u odnosu na prošlu godinu, to jest 234 posto u odnosu na 2011.

Napomenuo je kako je projekt Istralandije u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma, koja tematske parkove izdvaja kao važan segment ponude. 'Kreiranjem dodatnih sadržaja, kao što su primjerice tematski parkovi, produljit ćemo sezonu, stvoriti nova radna mjesta te povećati potrošnju u turizmu', kazao je ministar Lorencin.

Tijekom izgradnje aquaparka, vodi se računa o poštivanju načela održivog razvoja, a kako je najavljeno, novi turistički proizvod doprinijet će i pozicioniranju Istre kao jedne od najprestižnijih turističkih destinacija sportsko-zabavnog turizma na Jadranu.

Župan Valter Flego istaknuo je kako su ovakvi sadržaji i atrakcije potrebni Istri u svrhu podizanja kvalitete turizma, ali i povećanja vanpansionske potrošnje, a prema najavi investitora projekta već postoje planovi za širenje i gradnju druge faze parka, čime bi se omogućila zabava za sve generacije.