u sv. filipu i jakovu

Jako Andabak poslao jedinu ponudu za izgradnju velike marine vrijedne 35 milijuna kuna

01.07.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Jako Andabak jedini je dostavio ponudu za izgradnju nove nautičke marine u Sv. Filipu i Jakovu, piše Slobodna Dalmacija

Na otvaranju ponuda u četvrtak u 12 sati došla je samo ponuda zagrebačke tvrtke 'Marina Sunčani resort' u vlasništvu poduzetnika Andabaka koji je prošle godine 70 posto svoje stožerne hotelijerske kuće 'Blue Sun' prodao tvrtki 'Eagle Hills' iz Abu Dhabija, u vlasništvu šeika Mohameda Ali Rasheda Alabbara iz Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

'Povjerenstvo će u roku 60 dana donijeti odluku o valjanosti pristigle ponude, a konačnu odluku o odabiru ponuditelja donijet će Upravno vijeće Županijske lučke uprave', kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar, piše Slobodna Dalmacija.

Posjetimo, koncesija za izgradnju nautičke marine i operativne obale za pomorski promet u Sv. Filipu i Jakovu izdaje se na rok od 29 godina, investitor je dužan uložiti minimalno 35 milijuna kuna za izgradnju nautičke marine sa 127 vezova, što su mještani smatrali prevelikim zahvatom u prostoru, te dio operativne obale za javni pomorski promet koji će nakon izgradnje biti prepušten na upravljanje Županijskoj lučkoj upravi.

Koncesionar je dužan godišnje plaćati fiksnu konceiju u iznosu od 99 tisuća kuna plus 2 posto od ukupnih prihoda, a ukupna vrijednost koncesije procjenjuje se na više od 153 milijuna kuna.