promjena na vrhu

Ivan Perković novi je direktor Varteksa

26.09.2018 u 13:12

Bionic
Reading

Ivan Perković je novi direktor modne i tekstilne kompanije Varteks. Funkciju je preuzeo nakon Zorana Košćeca koji odlazi na poziciju savjetnika za strateške projekte gdje će biti fokusiran na nekoliko razvojnih projekata Varteksa

Promjena se događa u tijeku restrukturiranja koji se intenzivirao nakon dokapitalizacije Varteksa u prvoj polovici ove godine, što je omogućilo orijentaciju kompanije prema razvojnoj fazi, priopćili sui z Uprave ove kompanije.

U tom kontekstu već se započelo i ubuduće će se raditi na optimiziranju kanala nabave, distribucije i prodaje, otvaranju novih digitalnih segmenata prodaje kao i uspostavljanju jače suradnje s domaćim i inozemnim partnerima. Navedene aktivnosti trebaju omogućiti održivi razvoj kompanije u budućnosti.

Novi direktor Varteksa došao je u tvrtku u srpnju na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturianje. Stigao je iz RALU logistike s pozicije predsjednika Uprave.

Perković je u RALU došao 2010. godine i tamo je stjecao, napominju iz Uprave Varteksa, bogato iskustvo na pozicijama direktora za financije, akvicizicije, integracije i informatiku da bi nakon toga postao član Uprave, a 2016. preuzeo I čelnu poziciju tvrtke. Tijekom njegova mandata, dodaju, povećani su prihodi I profitabilnost kompanije, proširila se mreža partnera, a preuuzeti su I logistički kapaciteti u Srbiji. Istovremeno je bio od početaka u užem timu projekta otvaranja jednog od najmodernijih logističko-distribucijskih centara u Rugvici pored Zagreba.

Prije dolaska u RALU logistiku, Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

Inače tvrtka u prvoj polovici godine posluje s pozitivnim operativnim rezultatom čime se ostvaruje značajno bolji trend s obzirom na prethodna razdoblja. Ove godine Varteks slavi I sto godina poslovanja, pa u Upravi, kako navode, vjeruju kako je ovo pravi trenutak i dodatni motiv za novu razvojnu fazu kompanije koja će osigurati održivi rast