jačanje vodstva

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

22.04.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu

Kao član Uprave bit će odgovaran za osmišljavanje i provedbu strategije preuzimanja novih kompanija te procesa njihovog integriranja u Studenac u ovoj i idućim godinama, navodi se u propćenju.

„Veliko nam je zadovoljstvo što se Andrija pridružuje Upravi Studenca jer će njegova stručnost i motivirajuće liderstvo dodatno doprinijeti daljnjem provođenju poslovne strategije kompanije. Naime, rast i širenje kompanije naš je zacrtani strateški smjer te smo u posljednjih pet godina, što organskim rastom, a što promišljenim izborom kompanija koje su danas ravnopravni dio Studenca, utrostručili i veličinu i snagu kompanije. Upravo iz tog razloga smo i proširili našu Upravu imenujući Andriju novim članom, a planiramo intenzivno nastaviti s procesom širenja kompanije u budućnosti. Osnaženi Andrijinim iskustvom, znanjem i uspješnim rezultatima kojima je uvelike doprinio uspjehu naše kompanije, širenje naše kompanije, ali i složene procese integracija akviziranih kompanija dići ćemo na još veću razinu strukturiranosti i izvrsnosti u samim procesima“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

U Upravu Studenca Andrija Topić dolazi s pozicije direktora integracija u Studencu te je u protekle dvije i pol godine sa svojim timom provodio uspješne integracije 12 kompanija koje su brojale od osam pa sve do preko 1000 zaposlenih diljem Hrvatske. Nakon pripojenja veće kompanije, poput Peme, Lonija Trgovina, Strahinjčice, Špar Trgovina i posljednje akvizicije La-vor Tradea, Topić je bio zadužen za vođenje svih poslovnih procesa navedenih tvrtki do trenutka njihovih potpunih uspješnih integracija u Studencu.

„U zadnjih nekoliko godina smo doista imali veliki broj preuzimanja kompanija i mogu reći da smo ponosni na brzinu akvizicija i visoku uspješnost i točnost procesa integracije samih kompanija u Studenac. U tom području Studenac ima uistinu jedinstvenu poziciju ne samo u Hrvatskoj nego i šire, a koliko vidimo, akvizicije i procesi koji ih prate će se nastaviti snažnim tempom i pažljivim strateškom planiranjem. Veselim se što ću sada kao član Uprave moći dodatno podržati Studenac u strateškom upravljanju i snažnom rastu u području akviziranja i integriranja kompanija u Studenac,“ rekao je Andrija Topić, član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu.

Andrija Topić diplomirao je poslovni management na Sveučilištu Lock Haven u Pennsylvaniji, SAD, a uz to je stekao i MBA diplomu na COTRUGLI Business School u Zagrebu te diplomu iz upravljanja projektima, promjenama i rizicima na Sveučilištu Oxford, UK što je odredilo njegov profesionalni razvoj i karijerno opredjeljenje. Karijeru je gradio kroz različite pozicije unutar sektora maloprodaje u Agrokoru gdje je zadnje obnašao funkciju izvršnog direktora maloprodaje. Prije dolaska u Studenac obnašao je funkciju izvršnog direktora za poslovni razvoj te člana Uprave i glavnog direktora za razvoj poslovanja u tvrtki Tokić d.o.o. gdje je bio odgovaran za strategije rasta, prodaju na izvoznim tržištima te preuzimanja i integracije.