nakon 2020.

Imate revolving kredit na Americanu? Doznali smo što će biti s vašim dugom

15.11.2018 u 21:26

Bionic
Reading

Privredna banka Zagreb i njena tvrtka PBZ Card od 1. siječnja 2020. svojim klijentima više neće moći nuditi kartice American Expressa (AMEX). Ta kartičarska kuća na razini cijele Europske unije napušta dosadašnji model poslovanja, o čemu je PBZ već obavijestio svoje klijente. No dobar dio njih još je pomalo zbunjen, zbog čega pojašnjavamo što će biti s onima koji imaju revolving kredite koji dospijevaju i u 2020. godini

Kao što smo ranije pisali, PBZ već pregovara s alternativnim kartičarskim kućama kako bi svojim klijentima osigurao nesmetano korištenje usluga koje su već imali, ali i neke nove, dodatne pogodnosti.

No što je s dugoročnim revolving kreditima? Rješenje je vrlo jednostavno: krediti koji se nastave poslije 1. siječnja 2020. 'preselit' će se na alternativne kartice koje će banka nuditi ili, ako to klijenti ne budu htjeli, nastavit će se naplaćivati po American Expressu do njihova isteka i u izravnom angažmanu s PBZ Cardom, doznaje tportal. Drugim riječima, nema baš nikakvog razloga za brigu, što banka redovito naglašava.

'Kao što smo već ranije isticali, korisnicima kartica American Express bit će omogućeno da i nadalje sve svoje obaveze, bez obzira kada je potrošnja nastala, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, kreditima po karticama ili drugim pogodnostima, nesmetano i kontinuirano podmiruju prema ranije ugovorenoj dinamici i nakon 31. prosinca 2019. Dakle svi sadašnji i budući korisnici kartičnih usluga PBZ Carda zadržat će svoju vremensku dinamiku dospijeća podmirenja obveza kakva je bila u trenutku nastanka tih transakcija s otplatom putem zamjenskog kartičnog produkta, odnosno putem mjesečnog računa izdanog od PBZ Carda', kažu nam iz PBZ-a.

Naglašavaju da kontinuirano rade na unapređenju odnosa s klijentima.

'Korisnici American Expressa već danas uživaju u brojnim jedinstvenim kartičnim pogodnostima na našem tržištu, a zamjenskom karticom osigurat ćemo im dodatne pogodnosti, uključujući brojna inovativna rješenja. Nove pogodnosti koje pripremamo za naše korisnike, kao i iskustvo korištenja kartica American Express, želimo omogućiti i novim korisnicima', dodaju u PBZ-u.

  • +5
Plaćanje karticom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zato i pozivaju korisnike kartica svih ostalih brendova, bez obzira na njihovog izdavatelja, da osjete pogodnosti i prednosti kartica American Express, kao i nove, dodatne pogodnosti koje će dobiti zamjenskom karticom. 'Za sve njih pripremili smo i posebnu pogodnost – bez plaćanja članarine za prvu godinu korištenja, koju mogu iskoristiti tijekom cijele 2019. godine', dodaje se.