investicija od 50 milijuna eura

Gazda NK Osijek u Ičićima gradi velebni hotel s 5 zvjezdica, počinje istražno bušenje na plaži

18.10.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Radovi koji su vezani uz istražno bušenje na plaži Ičići počet će danas i trajati najdulje do 12. studenoga, najavili su iz Grada Opatije

Kako se pojašnjava, riječ je o radovima investitora Riva’s Hotels & Resort za potrebe izgradnje hotela u Ičićima, odnosno mosta u sklopu hotela.

Tijekom odvijanja radova na lokaciji bušenja bit će postavljena odgovarajuća zaštita, a plaža neće biti zatvorena za kretanje pješaka, prenosi Novi list.

Površina na kojoj će se odvijati istražno bušenje bit će, o trošku investitora, vraćena u prvobitno stanje – kažu nadležni iz Grada Opatije.

Podsjetimo, riječ je o investiciji od 50 milijuna eura, čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara, a koje je danas, nažalost, ruglo neprimjereno potencijalu ovog mjesta.

Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta.

Ozbiljan investitor

Denis Šikljan, vlasnik DDG grupe, ranije je za Novi list objasnio da iza cijele priče stoji ozbiljan investitor, mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros. On je hrvatskoj javnosti poznatiji kao čovjek koji stoji iza NK Osijek i projekta izgradnje novog stadiona u gradu na Dravi, vrijednog 40 milijuna eura.