KNEZ IH NIJE HTIO SLUŠATI

Biogradska Ilirija optužila gradonačelnika da joj minira projekte

23.12.2015 u 10:51

Bionic
Reading

Turistička tvrtka Ilirija iz Biograda objavila je u srijedu priopćenje na Zagrebačkoj burzi u kojem se žali na odnos gradonačelnika Ivana Kneza prema njezinim projektima

U Biogradu trenutačno traje rasprava o izmjenama i dopunama Prostornog plana grada. Ilirija je kandidirala svojih sedam razvojnih projekata, od kojih je samo jedan prihvaćen dok je ostalih šest, tvrde iz kompanije, odbijeno bez argumentiranih i jasnih razloga te kriterija.

'Naši zahtjevi i prijedlozi ne predstavljaju samo razvojne planove Ilirije već smatramo da istovremeno pridonose značajnom turističkom i gospodarskom razvoju zadarske regije, grada Biograda na Moru i njegove šire okolice. Pored toga riječ je o realnim i ostvarivim planovima iza kojih stoje domaći investitor koji je u gradu prisutan već preko 58 godina i koji taj isti grad razvija, oblikuje kao turističku destinaciju', ističu iz Ilirije.

Žale se kako Knez nije htio saslušati njihove primjedbe i prijedloge već je prije početka Javnog izlaganja prijedloga Plana napustio gradsku vijećnicu.

'Gradonačelnikov nestanak odraz je njegova višegodišnjeg odnosa i brige, a ujedno sustavan način komunikacije i dijaloga s gospodarskim subjektima koji žele, mogu i hoće investirati i razvijati grad
te stvarati radna mjesta za naše sugrađane', piše u priopćenju Ilirije.

Sukob Ilirije i gradonačelnika Kneza traje već godinama. Najveći je kamen spoticanja zemljište iznad autokampa Soline koje svojataju i Ilirija i grad. Hotelijerska kuća ondje je planirala izgraditi novi hotel visoke kategorije s 500 kreveta i sportsko-rekreacijski centar.