ZANIMAJU GA TRAMVAJI

Apostolski nuncij posjetio tvornicu Končar

18.03.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Nadbiskup Allesandro D'Errico, apostolski nuncij u Hrvatskoj, posjetio je u četvrtak Končar. U pratnji Darinka Bage, predsjednika Uprave Končara i suradnika, Allesandro D'Errico razgledao je proizvodne pogone društava Končar – Električna vozila (KEV) te Končar – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST)

Domaćini susreta, Ivan Bahun, predsjednik Uprave KEV-a, i Ivan Klapan, predsjednik Uprave D&ST-a, proveli su ga kroz proizvodne pogone društava. D'Errico je imao priliku vidjeti kako nastaje uspješan hrvatski izvozni proizvod - transformator - a razgledao je i niskopodni elektromotorni vlak za gradsko-prigradski promet koji je Končar isporučio HŽ Putničkom prijevozu.

'Nakon što je u više navrata koristio niskopodni tramvaj s Ksavera do Trga bana Jelačića, D'Errico izrazio je želju vidjeti gdje se proizvodi taj tramvaj. Zbog toga smo dogovorili posjet koji je on prihvatio s veseljem. Drago nam je što je i proizvodnju tračničkih vozila i proizvodnju transformatora razgledao s velikom pažnjom', rekao je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara.

'Iz Končara odlazim doista obogaćen lijepim iskustvima. Razgovarao sam s puno zadovoljnih ljudi koji rade u ovim tvornicama. Vidio sam što se sve proizvodi i izvozi te postao svjestan toga da Končar daje velik doprinos - ne samo Hrvatskoj, nego i svijetu. Zaista vjerujem da je Končar jedna od najboljih posjetnica Hrvatske. Vlak je prekrasan. Ne samo zbog tehnološke dimenzije, nego i zbog udobnosti, ali i europske estetike', kazao je nadbiskup Allesandro D'Errico, apostolski nuncij u Hrvatskoj.