ISPOD 8 MINUTA

Volkswagen srušio rekord Pikes Peaka za nevjerojatnih 16 sekundi

26.06.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Rekordi su tu da ih se ruši, no u Volkswagenu se, kad je Pikes Peak u pitanju, nisu bili spremni zadovoljiti tek pokojom desetinkom vremena razlike

Najbrže vrijeme na ovom legendarnom testu automobilske izdržljivosti prije pet godina postavio je Sebastien Loeb za upravljačem Peugeota 208 T16.

Francuz je do vrha Pikes Peaka stigao za 8:13,878, te se činilo kako nitko neće tako skoro biti brži.

Volkswagenovi inženjeri uložili su vrijeme, trud i novac u projekt I.D. R, te stvorili, kako se čini, najbrži automobil za zavojitu cestu svih vremena.

I.D. R je u rukama Romaina Dumasa preletio gotovo dvadeset kilometara oštrog uspona, te 156 zavoja i serpentina za manje od osam minuta.

Izvor: Screenshot

7:57,148! To je prvo vrijeme ispod osam minuta na Pikes Peaku te rezultat za čak 16 sekundi bolji od Loebovog. Rezultat bi bio i bolji da su Dumasa poslužile vremenske prilike, no to samo znači da se Volkswagen ima čemu radovati iduće godine.

Čestitke Volkswagenu, a nadamo se da će Nijemci ovo električno čudovište poslati i na Nürburgring kako bi na još učinkovitiji način pokazali da je budućnost utrkivanja uistinu - električna.

  • +13
Volkswagen I.D. R Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen