KRALJ UDOBNOSTI

Mercedes S-klasa, BMW 7 ili novi Audi A8 - koja je najbolja luksuzna limuzina?

03.09.2018 u 11:38

Bionic
Reading

Mercedesova S-klasa već gotovo pet desetljeća postavlja standarde u klasi luksuznih poslovnih limuzina. Malo što govori 'živim uspješan život’ kao ovaj automobil

To ne znači da je konkurencija spremna prepustiti Mercedesu pijedestal bez borbe. Audi, BMW i ostali proizvođači već godinama nude više-manje uspješne konkurente, no niti jedan nije uspio smanjiti sjaj Mercedesove zvijezde. Do sada.

Novopredstavljeni Audi A8 navodno je bolji automobil. U to nas pokušava uvjeriti ekipa Carwowa, a budući da sami nismo imali prilike isprobati sva tri ova automobila, ne preostaje nam drugo osim vjerovati im na riječ.

U čemu je Audi bolji od Mercedesa? Limuzina s četiri prstena ima najbolji interijer i tehnološki je najnaprednija, također pruža i najudobniju vožnju, te beskompromisno tiho putničko okruženje. Mercedes ima bolji motor, a valja priznati da testirana izvedba nudi i puno više prostora straga.

BMW, pomalo neočekivano, ne impresionira u vozačkom segmentu iako je od trojica ponajmanje automobil za vožnju na stražnjoj klupi. Štoviše, u Carwowu smatraju da je najzabavniji automobil u vožnji - Mercedes.

  • +12
Ovo je Audijev najnapredniji automobil - novi A8 Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Bavarska uzdanica ponajviše bodova osvaja na račun najboljeg sustava upravljanja infotainment sustavom, što je mala utjeha kad se u obzir uzme cjelokupna slika.

Dizajn je stvar ukusa, te samim time nije mjerljiv.

Audi možda jest pobijedio u britanskom testu, no koji automobil biste sami izabrali možete nam odgovoriti u priloženoj anketi.

Izvor: Screenshot