premijera 26. listopada

[FOTO/VIDEO] Ovako će izgledati novi Ranger Rover

21.10.2021 u 11:05

Bionic
Reading

Tijekom više od 50 godina Range Rover je mnogo puta napravio nešto u čemu je bio prvi u povijesti i upotpunio brojne impresivne podvige. Izvorni luksuzni SUV definirao je tržište od 17. lipnja 1970., a sada stiže nova, peta generacija

Land Rover je najavio svjetsku premijeru nove, pete generacije Range Rovera, svog vodećeg luksuznog SUV modela koja će se održati idući tjedan. Svi koji žele gledati prijenos uživo mogu to učiniti na YouTube kanalu Land Rovera od 21:40 h u utorak 26. listopada.

Najava svjetske premijere novog Range Rovera Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Kroz više od pet desetljeća pionirskih inovacija, Range Rover je vodio svojim primjerom. Stekao je neusporedivi status vrhunskog luksuznog SUV-a za kraljevske članove, političare, poslovne vođe i slavne osobe diljem svijeta, kombinirajući neusporedivu profinjenost i neusporedivu sposobnost.

Profesor Gerry McGovern OBE, glavni kreativni direktor Jaguar Land Rovera, je rekao: 'Novi Range Rover je vozilo bez premca, od besprijekorne suzdržanosti vanjštine do besprijekornog mirnog utočišta svoje kabine. Informiran kreativnim intelektom i željom za savršenstvom, ne slijedi modu ili trend, ali modernističkom dizajnerskom filozofijom, u kombinaciji s više od 50 godina evolucije, jednostavno je najpoželjniji Range Rover ikada stvoren.'

Tijekom svog više od 50-godišnjeg životnog vijeka, Range Rover je mnogo puta napravio nešto u čemu je bio prvi u povijesti i upotpunio brojne impresivne podvige. Izvorni luksuzni SUV definirao je tržište od 17. lipnja 1970., a pet desetljeća kasnije, Range Rover se razvio u obitelj poželjnih i sposobnih luksuznih vozila. Njegova uvjerljiva mješavina dizajna, dorade i inženjerskih inovacija osigurala je svoje mjesto kao mjerilo za sve luksuzne SUV-ove.

Sada, u svojoj trenutnoj četvrtoj generaciji, s preko milijun prodanih primjeraka u svom vijeku trajanja, Range Rover je krajnji izraz luksuza. Nepogrešiv, sofisticirani dizajn i vrhunska sposobnost za sve terene osigurali su da je Range Rover jednako bez premca i relevantan kao i 1970. godine.

Da podsjetimo, 2012. godine nastupila je četvrta generacija Range Rovera, a bio je to prvi SUV koji je imao laganu konstrukciju od aluminija, čime je uštedio 420 kilograma u odnosu na prethodnika. Uključujući bogatstvo novih off-road inovacija, poput automatskog Terrain Response ™ 2 i All-Terrain Progress Control, razvio se tako da uključuje nove učinkovite elektrificirane Ingenium motore, plug-in hibridnu električnu verziju te inovativne tehnologije za zabavu i sigurnost.

Posljednjih šest godina Range Rover SVAutobiography bio je na vrhu linije modela, s najmoćnijim i rafiniranijim vozilima u povijesti Range Rovera. Proizvedeno u odjelu Special Vehicle Operations Land Rovera, kupci su također mogli birati između Range Rovera SVAutobiography i SVAutobiography Dynamic, koji koriste snažne V8 motore i fino izrađene kabine.