DAKAR 2022

[FOTO/VIDEO] Nasser Al-Attiyah iz TOYOTA GAZOO Racinga i dalje u vodstvu: Još samo četiri etape za Toyotu GR DKR Hilux T1+ do pobjede

11.01.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Katarski vozač i njegov suvozač izgubili su gotovo 9 minuta u borbi sa svojim suparnicima na sredini etape, ali su uspjeli nadoknaditi dvije minute nakon završnih dijelova etape. Time su vodeći u reliju za 37 minuta i 58 sekundi nakon osam etapa

Nasser Al-Attiyah iz TOYOTA GAZOO Racinga i suvozač Mathieu Baumel nastavljaju voditi na reliju Dakar 2022. u Saudijskoj Arabiji, iako je dvojac izgubio 7 minuta i 1 sekundu od svojih najbližih pratitelja na teškoj osmoj etapi utrke.

Na dionici od 395 km između Al Dawadimija i Wadi Ad Dawasira lideri utrke započinju etapu uz zabrinjavajuću buku u stražnjem diferencijalu svog GR DKR Hilux T1+. Dok je kasnija istraga otkrila da nije bilo ozbiljnije opasnosti, posada je odlučila igrati na sigurno tako što je vozila rezervirano na prvih 200 km etape. Pogledajte videosnimku, a scene vožnje mogu se vidjeti na djelu od na 4min 38s.

Dakar 2022: Etapa 8 Izvor: Promo fotografije / Autor: TOYOTA GAZOO Racing

Katarski vozač i njegov suvozač iz Andore izgubili su gotovo devet minuta u borbi sa svojim suparnicima na sredini etape, ali su uspjeli nadoknaditi dvije minute nakon završnih dijelova etape. Time su i dalje vodeći u reliju za 37 minuta i 58 sekundi nakon osam etapa, s četiri preostale etape u utrci. Pogledajte ukupni poredak nakon odvoženih 8 etapa relija.

Henk Lategan i suvozač Brett Cummings također su smatrali da je bilo teško u etapi 8, žaleći se na slab učinak amortizera na lijevoj strani Hiluxa. Također su pretrpjeli bušenje gume rano u fazi, ali unatoč tome, postigli su 5. najbrže vrijeme dana. Zaostali su za etapnim pobjednicima posadi Ekstrom (Šve) / Bergkvist (Šve) iz Teama Audi Sport za 3 minute i 20 sekundi, a sada su na 35. mjestu u ukupnom poretku, 10 sati 15 minuta i 29 sekundi iza Nassera i Mathieua.

Etapa 8 također je donijela izazove za umorne Giniel de Villiers i Dennisa Murphyja. Južnoafrikanci su također rano imali probleme na stijenovitom terenu, probušivši jednu od guma na svom Hiluxu, prije nego što su nastavili kroz dine. Međutim, borili su se s amortizerima na autu, dok se Giniel borio za kontrolu tijekom cijele pozornice.

To je onemogućilo napad, pa su izgubili 9 minuta. Unatoč tome, popeli su se na 7. mjesto u ukupnom poretku, 1 sat 56 min i 5 sekundi iza vodećih Nassera Al-Attiyaha i suvozač Mathieu Baumela također iz TOYOTA GAZOO Racinga. Što je još važnije, nalaze se unutar 15 minuta od Top 5, a cilj im je probiti se na tu poziciju prije kraja utrke.

  • +30
Al-Attiyah s Toyotom GR DKR Hilux T1+ vodi na reliju Dakar 2022 i nakon 8. etape Izvor: Promo fotografije / Autor: TOYOTA GAZOO Racing

Ostale su još samo četiri etape do relija Dakar 2022. U 9. etapi ekipe će završiti etapu s petljama, koja počinje i završava na bivaku blizu Wadi Ad Dawasira. Poveznica od 93 km odvest će posade iz bivaka na početak brzinske etape duge 287 km, a druga poveznica od 111 km vratit će ih u bivak. Natjecatelji mogu očekivati ​​manje pijeska tijekom 9. faze, ali planinski teren i nezgodna navigacija osigurat će težak test čak i bez mnogo dina.

Reli Dakar 2022. 44. je izdanje kultne manifestacije i uključuje dvanaest natjecateljskih etapa, a posljednje etape posjećuju bivake u Wadi Ad Dawasir i Bisha, prije nego što konvoj stigne do obalnog grada Jeddaha u petak, 14. siječnja.