reli dakar

[FOTO] Pogledajte kako je završila prva etapa Relija Dakar; 333 km dugačka dionica u saudijskoj pustinji namučila je najiskusnije

02.01.2022 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon pobjede u subotnjem prologu, Katarac Nasser Al-Attiyah (Toyota) slavio je i u prvoj etapi relija Dakar, dok je u konkurenciji motociklista najbolji bio Australac Daniel Sanders (Gasgas)

Nakon subotnjeg uvoda, kada je za brzinsku probu trebalo odvoziti samo dionicu od 19 kilometara, u nedjelju je bila na rasporedu prva prava etapa, 333 km dugačka dionica sa startom i ciljem u saudijskom gradu Ha'il.

Mnogi su vozači su imali problema tijekom etape, posebice s navigacijom, a zbog tehničkih problema ugrožen je i nastavak relija dosad najuspješnijeg sudionika, Francuza Stephana Peterhansela koji je bio prisiljen čekati pomoć nakon što je slomio lijevi stražnji kotač svog hibrida buggy Audi.

Francuz, koji je na prestižnom dakarskom reliju slavio čak 14 puta pri čemu šest puta na motoru, teško će do nove pobjede, jer je u prvoj etapi u saudijskoj pustinji izgubio više od pet sati.

Naser Al-Attiyah je pobijedio s vremenom 3:30:53, ispred Francuza Sebastiena Loeba (12:44) i Čeha Martina Prokopa (22:39).

  • +15
Reli Dakar 2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

'Stvarno je to bila vrlo teška etapa. Nije bilo lako, Mathieu (suvozač Matthieu Baumelu) je napravio stvarno dobar posao u navigaciji', kazao je katarski relijaš.

U konkurenciji motociklista najbrži je bio Australac Daniel Sander koji je pobijedio s rezultatom 4:38:40. Drugi je ciljem s više od tri minute zaostatka prošao Čileanac Pablo Quintanilla, dok je treći bio Austrijanac Matthias Walkner sa 11:06 zaostatka.