Electrikhana

[FOTO/VIDEO] Ken Block i Audi S1 Hoonitron elektrificiraju Las Vegas: Spektakularna vožnja umjetnika drifta

03.11.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Audi S1 Hoonitron ima dva električna motora, pogon na sva četiri kotača, obilje snage, podvozje od ugljičnih vlakana i u potpunosti je u skladu sa sigurnosnim standardima FIA-e te je posebno razvijen isključivo za američkog majstora vožnje

Ken Block, američki drift umjetnik, je objavio svoj dugo očekivani video Electrikhana, a u njemu jednu od glavnih uloga zauzima Audi S1 ​​Hoonitron. Ovaj poseban automobil, razvijen i sastavljen u Audi Sportu u Neckarsulmu (Njemačka), potpuno je električni prototip koji je dizajnirao Audi Design oduševljava gledatelje.

Elektrifikacija kockarskog raja

Drift uz poznati Eiffelov toranj, spektakularni skok s parkinga susjednog hotela ili 'krafne' na legendarnoj stazi ispred legende Le Mansa Toma Kristensena koji gleda: Ken Block, Audi S1 ​​Hoonitron i drugi modeli iz zbirke blaga Audi Tradition izazvala je senzaciju tijekom noćnog snimanja filma u Las Vegasu. Američka zvijezda u Audiju S1 e-tron quattro Hoonitron nekoliko je dana elektrificirala kockarski raj u pustinji Nevade.

Ken Block i Audi S1 Hoonitron Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi Media TV

'Sa S1 Hoonitronom probili smo potpuno novi put u Audiju,' kaže Oliver Hoffmann, član uprave za tehnički razvoj u Audi AG-a. 'Razvoj potpuno električnog prototipa za jedinstvene zahtjeve našeg partnera Kena Blocka bio je velik i uzbudljiv izazov kojem se cijeli tim sjajno izborio. Sjajno je vidjeti kako se 'Vorsprung durch Technik' (u prijevodu 'Vođenje tehnologijom') predstavlja u potpuno novom okruženju.'

  • +22
Ken Block i Audi S1 Hoonitron elektrificiraju Las Vegas Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

Pogledajte video spektakularne vožnje Kena Blocka noćnim ulicama Las Vegasa, koji je u samo osam dana pregledan skoro četiri milijuna puta.

Ken Block’s ELECTRIKHANA Izvor: Ostale fotografije / Autor: Hoonigan

Automobil razvijen samo za Kena Blocka

Audi S1 ​​Hoonitron ima dva električna motora, pogon na sva četiri kotača, obilje snage, podvozje od ugljičnih vlakana i u potpunosti je u skladu sa sigurnosnim standardima FIA-e, upravnog tijela motorsporta. Audi Sport ga je razvio kao jedinstveni automobil isključivo za Kena Blocka.

Njegova karoserija, za koju je zaslužan Audi Design na čelu s Marcom Lichteom, odmah budi sjećanja na legendarni Audi Sport quattro S1 s kojim su četiri prstena jurišala do vrha u poznatoj brdskoj utrci Pikes Peak. Ken Block i njegov tim blisko su razgovarali s Audijevim odjelima tijekom razvoja vozila.

Uz S1 Hoonitron, Electrikhana film prikazuje kratka gostovanja drugih modela iz Audi Traditiona, kao što su Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984.) kao i Audi R8 LMP i Audi R18 e-tron quattro iz Le Mansa.

Kad već spominjemo 24 sata Le Mansa, treba reći da se Tom Kristensen, rekordni pobjednik legendarne utrke izdržljivosti s devet trijumfa iza sebe, također kratko pojavljuje na semaforu na kojem je upaljeno crveno svjetlo.