CES 2022

[FOTO/VIDEO] Cadillac predstavio InnerSpace koncept: Autonomna vožnja za viziju svijeta bez sudara, nulte emisije i nula zagušenja

10.01.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Luksuzni električni koncept za dvije osobe nudi viziju buduće osobne mobilnosti usmjerenu na podizanje iskustva putnika, čeime se povećava Cadillac Halo Concept portfelj

Cadillac je na CES-u 2022 u Las Vegasu proširio svoju viziju osobne autonomne buduće mobilnosti konceptom InnerSpace, dramatičnim električnim i autonomnim luksuznim vozilom za dvoje putnika.

Koristeći najsuvremenije tehnologije osmišljene za poboljšanje doživljaja putnika zajedno s povećanim osobnim vremenom koje omogućuje potpuno autonomna mobilnost, InnerSpace povećava Cadillac Halo konceptni portfelj vozila zamišljenih da ne samo da 'premještaju' putnike u luksuznom okruženju već i da poboljšaju njihovu dobrobit. Cadillac Halo Concept portfelj predstavlja buduće mogućnosti s nizom osobnih autonomnih opcija i naprednih značajki povezanog vozila.

Cadillac InnerSpace Autonomous Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Cadillac

Sveobuhvatan pristup GM-a

'Vozila iz Cadillac Halo Concept portfelja dizajnirana su kako bi omogućila putovanje bez napora na izvanredna sredstva', rekao je Bryan Nesbitt, izvršni direktor GM-a, Global Advanced Design and Global Architecture Studio. 'Ona su vizija za sljedeće desetljeće i dalje, koja pokazuju mogućnosti koje omogućuje sveobuhvatan pristup General Motorsa tehnologiji autonomne vožnje s ciljem svijeta bez sudara, nulte emisije i nula zagušenja.'

Cadillac je prošle godine na CES-u predstavio prva dva Halo koncepta: PersonalSpace, koncept osobnog vertikalnog polijetanja i slijetanja s jednim sjedalom dizajniran da doslovno preveze putnika 'iznad buke i gužve zemaljskog prometa', te SocialSpace, prostrano, autonomno vozilo za do šestero putnika, dizajniran da pomogne putnicima da se 'opuste i napune'.

Konceptualno, portfelj prenamjenjuje način na koji putnici koriste svoje vrijeme tijekom putovanja, pružajući prostor za 'utjehu i predah'. Potpuna autonomija odriče se odgovornosti kontrole vozila, dok dramatičan dizajn i napredne tehnologije održavaju osjećaj dolaska u Cadillac.

Personalizirano iskustvo koje je omogućila GM-ova softverska platforma Ultifi

Zapravo, tehnologije kao što su biometrijski unos i AI strojno učenje su iskorištene i nadopunjuju Cadillacovo luksuzno okruženje za podršku jedinstvenim wellness doživljajima. Kroz softverski definirane značajke i naprednu povezanost vozila, Cadillac Concept Halo Portfolio mogao bi svakom putniku ponuditi uistinu personalizirano iskustvo koje je omogućila GM-ova softverska platforma Ultifi. Ultifi omogućuje besprijekornu isporuku ažuriranja softvera korisnicima putem zraka. Iskustva prikazana unutar Halo portfelja pokazuju potencijal budući da se i Ultifi i autonomna tehnologija nastavljaju razvijati.

PersonalSpace i SocialSpace pridružit će se InnerSpaceu u GM-ovom virtualnom CES iskustvu ovog tjedna, zajedno s video uvidom u buduća luksuzna putovanja s drugim konceptom – OpenSpace – koji će biti predstavljen kasnije.

'Elektrifikacija i autonomna vožnja iz temelja će promijeniti ulogu vozila i iskustva kupaca s njima', rekao je Nesbitt. 'Istražujemo gdje će to ići s ovim inovativnim konceptima, zamišljajući mobilnost kao saveznika wellnessa, dajući korisnicima vrhunski luksuz, više osobnog vremena umjesto da ga uzimaju.'

  • +29
Cadillac InnerSpace Autonomous koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Cadillac

Ponovno zamišljanje luksuznog iskustva

Na početku Cadillacove povijesti, kompaktni i osobni modeli Runabout kupcima su omogućili istraživanje novih i širih horizonata. Novi koncept InnerSpace ponovno zamišlja tu viziju, s potpuno autonomnim iskustvom koje omogućuje dvojici putnika da se usredotoče na svoje putovanje, a ne na vožnju.

Potpuno autonomna sposobnost vozila znači da bi mogli istraživati ​​više svijeta oko sebe, kao i unutar vozila, s osobnijim i prilagođenim iskustvima koja dodaju nove dimenzije Cadillacovu prepoznatljivom luksuznom iskustvu. Biometrijski ulaz i sučelja vođeni umjetnom inteligencijom, dostupnim putem velikog, impresivnog i panoramskog SMD LED zaslona, ​​omogućuju putnicima da biraju između tema proširene stvarnosti, zabave i oporavka zdravlja za svoju vožnju. Zahvaljujući Ultifi, Cadillacovi inženjeri i ovlaštene treće strane moći će inovirati dodatne teme i značajke koje se mogu dodavati putem zraka.

Uz bežični sustav upravljanja baterijama Ultium Platforme, moduli baterija su rašireni po konceptnom vozilu, što je dizajnerima omogućilo da optimiziraju kabinu za prostranost i spokoj. Ova sloboda dizajna također je omogućila niskoprofilni pod, pružajući iznimno nisku poziciju sjedenja poput sportskog automobila.

Vansjki dizajn InnerSpace koncepta

S vanjske strane, dramatično dizajniran InnerSpace ima ekspanzivno panoramsko staklo na krovu i dijelu bočnih strana karoserije za gotovo neometan pogled. Krov se otvara s vratima za udobniji ulazak i izlazak, a sjedala se također zakreću prema van kada se vrata otvore, čime se pojačava učinak.

Čak su i gume InnerSpacea dizajnirane da pridonose njegovoj utjesi. Razvijen od strane Goodyeara za elektrificirana vozila, one sadrže tehnologiju SoundComfort osmišljenu za ublažavanje rezonancije zvučnih valova unutar gume za tihu vožnju, dok silika na bazi sojinog ulja i rižine ljuske zamjenjuje ulje na bazi nafte kao ključni sastojak u njihovoj konstrukciji. A budući da autonomna vožnja oduzima dio veze vozaču s cestom, Goodyear SightLine, Goodyearova tehnologija guma, prenosi važne informacije o tlaku, temperaturi, opterećenju i drugim čimbenicima performansi.