NAKRCAN TEHNOLOGIJOM

Audi pokazao karavansku inačicu A6 Avant

12.04.2018 u 11:55

Bionic
Reading

Ljubitelji karavana nisu morali dugo čekati na Avanta nakon što nam je Audi pokazao limuzinsku izvedbu nove generacije A6

Valja priznati da iz generacije u generaciju karavani iz Ingolstadta postaju sve atraktivniji, ponajviše zbog sve veće sklonosti povijanja linije stražnjeg kraja čime Avant počinje poprimati liniju kupea.

Srećom prostornost ne pati jer standardni volumen prtljažnika iznosi impresivnih 565 litara, dok obaranjem stražnje klupe djeljive u omjeru 40:20:40 zapremina raste na čak 1.680 litara.

Kao i limuzinska izvedba i Avant je do krova nakrcan tehnologijom. Pažnju plijene tri velika digitalna ekrana - instrument ploča od 12,3-inča, te 10,1 i 8,6-inčni multimedijalno upravljački set kojim se kontrolira sve ostalo, uključujući Bang & Olufsen audio sustav s 19 zvučnika.

  • +7
Audi A6 Avant Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Tu su i HD Matrix LED svjetla, opcionalno upravljanje na sva četiri kotača, sportski i adaptivni zračni ovjes, te poluautonomni sustav vozačke asistencije s pet radara, 12 ultrasoničnih senzora, laserom i pet kamera.

Audi nije objavio podatke o mehanizaciji, tek da će svi modeli biti elektrificirani blagim hibridnim sustavom. Za očekivati je da će se pod poklopcem naći motori iz limuzinskog A6 - turbopunjeni TFSI benzinac V6 s 340 KS i 500 Nm, te trolitreni V6 dizelaš s 286 KS i 620 Nm.

Audi tek treba objaviti podatke o cijeni i datumu početka prodaje.