Mijenja se i radno vrijeme

Od subote će žičara biti besplatna za sve Zagrepčane: Jeftinije i karte za bicikl

02.05.2024 u 09:59

Bionic
Reading

Grad Zagreb građanima je poručio kako će od 4. svibnja korištenje žičare Sljeme biti besplatno za Zagrepčane i Zagrepčanke

Osim toga, primjenjivat će se novi cjenik kojim će onima bez prebivališta ili boravišta u metropoli biti moguće povoljnije voziti se žičarom.

“Cijena jednosmjerne karte za odrasle osobe iznosit će šest eura, dok će cijena povratne karte biti deset eura. Djeca mlađa od 15 godina, kao i osobe s invaliditetom, za jednosmjernu kartu plaćat će dva eura, a za povratnu tri eura.

Također pojeftinjuju i vrlo popularne biciklističke karte. Cijena karte za prijevoz bicikla iznosit će 2,50 eura za sve korisnike, bez obzira na mjesto prebivališta ili boravišta. Cijena dnevne biciklističke karte za stanovnike Zagreba bit će povoljnija i iznosit će devet eura, dok će ostali za ovu vrstu karte morati izdvojiti 24 eura. Godišnju biciklističku kartu Zagrepčani će plaćati 110 eura, a ostali korisnici 290 eura”, objavio je Grad Zagreb.

Od subote će vrijediti i novo radno vrijeme žičare; od ponedjeljka do petka prevozit će putnike od 10 do 19, a tijekom vikenda od 0 do 19 sati. Zadnji polazak s Donje postaje bit će u 18:30 sati. Garaža i blagajne na Donjoj postaji bit će otvorene pola sata prije početka rada žičare.