VRATIO SE DUŽNOSTIMA

Zabavan odjevni dodatak: Nježna 'posveta' kralja Charlesa svojim unucima

01.05.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Nakon što se javnost već više od dva mjeseca brine o njegovom stanju, kralj je za povratak dužnostima odabrao simbolično mjesto. Sa suprugom, kraljicom Camillom posjetio je Centar za liječenje raka u Londonu, a za tu prigodu odlučio je staviti posebnu kravatu

Kralj Charles III nosio je svoju čuvenu T-Rex kravatu. Na kravati od ružičaste svile ukrašenoj s printom šarmantnih svijetloplavih dinosaurusa.

Vjeruje se da ju je dobio kao dar za Božić od jednog od unuka, vjerojatno princa Louisa koji obožava dinosaure.Nagađa se da je kravata i dio interne šale između članova obitelji obzirom da 'Rex' znači kralj na latinskom.

Prema Robertu Hardmanu, autoru knjige 'Charles III: New King. New Court. The Inside Story' čini se da je kraljeva 'sumorna introspekcija' nestala posljednjih tjedana te da je njegovo raspoloženje 'neupitno veselije zadnjih dana'.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Novo raspoloženje proželo se čak i njegovom garderobom', napisao je autor. Inače, ovo nije prvi put da Charles nosi ovu kravatu. Snimljen je s njom u siječnju prošle godine kada je posjetio Greater Manchester, a zatim i prije par mjeseci u Sandringhamu kada je došao na misu.

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju

'Briljantan je s djecom' rekao je princ William za BBC. 'Iznio je svoju kolekciju fosila i pokazao djeci ono što je, mislim da je George u to vrijeme apsolutno obožavao - hrpu fosila dinosaura'. Princ Louis također ima posebnu sklonost prema dinosaurima, a kad je imao četiri godine uživao je u zabavnom danu sa svojom dadiljom, Marijom Borrallo u Prirodoslovnom muzeju gdje je od najpopularnijih muzejskih eksponata upravo veliki T-Rex.

POZIV KOJI SE NE ODBIJA

Kralj Charles nije mogao sakriti osmijeh: Odradio je prvo službeno pojavljivanje nakon dijagnoze

Pogledaj galeriju

Injače, u petak je palača objavila da se kralj vraća svojim dužnostima. To ne znači potpuni povratak službenim angažmanima, no iz palače su optimistični i šalju ohrabrujuće vijesti. Otkrili su da će kralj preuzeti više javnih dužnosti.