GOSPODARSKI POJAS

Josipović: Prijedlog Ruže Tomašić je super

05.11.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović podržao je inicijativu europarlamentarke Ruže Tomašić o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa, naglasivši da dobre ideje treba prihvatiti ma s kojeg dijela političkog spektra došle te da bi proglašenje tog pojasa bila dobra odluka za koju je došlo vrijeme

'Mislim da bi to bila dobra odluka, da je za nju došlo vrijeme i da nema nijednog razloga da se to zaista i ne učini. Mi smo sad možda i anticipirali priču, ako ste pratili promjene zakonodavstva, u prekršajnom zakonu je sada po prvi put instrumentaliziran, ako tako smijem reći, u cijelosti, dakle, stvoreni su instrumenti za uredovanje hrvatske države u tom području', izjavio je predsjednik Josipović u emisiji 'S predsjednikom uz kavu' Hrvatskog radija, odgovarajući na pitanje koje je njegovo stajalište o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa u hrvatskom dijelu Jadrana.

Na napomenu novinara da je to prijedlog Ruže Tomašić, Josipović je otpovrnuo - 'super'.

'Super. Mislim da dobre ideje treba prihvatiti, ma otkud da dolaze, iz kojeg dijela političkog spektra. To posebno vrijedi za predsjednika za kog znamo da je nadstranački', priklopio je Josipović.