REAKCIJA NA 'PISMO VLADI - OSTAVKA'

HDZ naredio prikupljanje potpisa za potporu Vladi?

15.02.2011 u 21:14

Bionic
Reading

Čelništvo Hrvatske demokratske zajednice razmatra mogućnost da započne kampanju prikupljanja potpisa podrške Vladi, kao odgovor inicijativi Dragutina Lesara, čija stranka Hrvatski laburisti - Stranka rada već tjednima prikuplja potpise građana za smjenu aktualne garniture, otkriva Nacional od izvora u vrhu stranke

Prema tim informacijama, iz stranačke središnjice već su uputili prve upite županijskim organizacijama o tome koliko bi svaka od njih potpisa mogla prikupiti.

Budući da stranka službeno ima više od 200 tisuća članova, u vrhu HDZ-a procijenili su da u najboljem slučaju mogu očekivati ukupno 400.000 potpisa, a u pojedinim županijama i više od 50 tisuća. Ipak, navodno je odgovor županijskih organizacija bio vrlo suzdržan, tek ih se nekolicina obvezala da će prikupiti maksimalno 10 tisuća potpisa, izvijestio je Nacional. Ako su spomenute informacije istinite, može se zaključiti da popularnost hrvatske Vlade trenutačno nije na zavidnoj razini čak ni među članovima stranke.

Koliko vladajućima smeta akcija 'Pismo vladi – ostavka' Hrvatskih laburista govori i činjenica da im je HDZ-ova gradska vlast u Zadru Zaključkom od 14. veljače odbila odobriti privremeno korištenje javne površine za prikupljanje potpisa.