GODIŠNJICA UBOJSTVA IVANE HODAK

Zvonimir Hodak: Šlogar taktizira

06.10.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Na današnji dan prošle godine, oko 11.30 sati, 26-godišnja Ivana Hodak silazila je niz stepenice zgrade u kojoj je živjela sa svojom obitelji, u ulici Pavla Hatza u Zagrebu, kada ju je presreo ubojica. Upravo na godišnjicu zločina, pred sud izlaze prvi svjedoci - dvojica policajaca koji su pronašli pištolj kojim je počinjen zločin

Dva hica iz pištolja bila su pogubna te je Ivana ubrzo umrla na rukama svoje majke Ljerke Mintas Hodak. Dva mjeseca kasnije dvojica policajaca pronašla su pištolj Berettu za koji su forenzičari tek u veljači utvrdili da je pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak

Beretta je pronađena kod beskućnika Mladena Šlogara, koji je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao da se već 14 godina želi osvetiti Zvonimiru Hodaku kojega je viđao kako igra tenis u Sportskom parku Mladost gdje je nekada radio. Kada je izgubio posao na Mladosti, Šlogar je izjavio kako mu je Hodak obećao pomoći ali, ipak nije.

Mladen Šlogar na izjašnjavanju krivnje


Zbog toga je, ispričao je Šlogar nakon uhićenja policiji, zapao u dugove zbog čega je prodao stan i od tog novca kupio pištolj. Kada je 'ishlapio' ostatak novca, postao je beskućnik te se hranio u javnim kuhinjama, a ljutnja u njemu je, utvrdio je za policijski zapisnik, kulminirala odlukom da se osveti obitelji Hodak.

ŠLOGAR SE ODBIO IZJASNITI O KRIVNJI

U policijskom iskazu Šlogar je još rekao da je doživio nepravdu, jer je 'Ivana Hodak kao pripadnica zlatne mladeži odlično živjela, a on je morao spavati po parkovima jer mu njezin otac nije pronašao novi posao'.

Suđenje za ubojstvo Ivane Hodak na Županijskom sudu u Zagrebu počelo je 22. rujna, a Šlogar ovaj put nije bio siguran u svoju krivicu kao prije osam mjeseci: 'Ne znam što bih rekao, nisam se uspio dogovoriti s odvjetnikom.' Nakon konzultacija s odvjetnikom rekao je da tijekom cijelog suđenja ne želi iznositi obranu.

Suđenje se nastavlja danas svjedocima obrane – dvojicom policajaca koji su pronašli pištolj u sjeniku.

U međuvremenu se Šlogar 22. rujna ove godine na početku suđenja za ubojstvo mlade Ivane Hodak, za koje mu prijeti 40 godina zatvora, odbio izjasniti o krivici.

Na pitanje osjeća li se krivim za ubojstvo Ivane Hodak, rekao je: 'Časni sude, ne znam što bih rekao, nisam se dogovorio sa svojim odvjetnikom, u dvojbi sam.' Ni nakon konzultacija s odvjetnikom nije se izjasnio o krivnji: 'Poštujem ovaj sud, ali ne bih odgovorio osjećam li se krivim ili ne', izjavio je.

ZVONIMIR HODAK: ŠLOGAR TAKTIZIRA

Otac Ivane Hodak, poznati zagrebački odvjetnik koji je branio umirovljenog generala Vladimira Zagorca, a nekada i Hrvoja Petrača, kaže da iz njegova iskustva kao kaznenog odvjetnika može zaključiti da su Šlogar i njegov branitelj 'donijeli stratešku i taktičku odluku o neizjašnjavanju o krivnji'.

'Šlogar obično laže! Ima bar deset detalja koje nisu logične', rekao je Hodak i naveo primjer da je Šlogar u svom iskazu rekao da je dan poslije ubojstva padala kiša što nije bila istina. 'Njegovo ponašanje budi osnovanu sumnju da je sve laž, barem u dijelu motiva koji je nebulozan i nema veze sa stvarnošću. U posljednjih 14 godina mogao me sto puta likvidirati.'

10 STIPENDIJA ZAKLADE 'IVANA HODAK'

U povodu godišnjice smrti Ivane Hodak, u Visokoj školi za ekonomiju i menadžment, deset najboljih studenata dobit će godišnju stipendiju od Zaklade 'Ivana Hodak', rekao je Zvonimir Hodak za tportal.hr.

Nakon podjele stipendija i zakuske oko 12 sati, studenti će položiti vijenac na Ivanin grob, a poslijepodne je zakazana misa zadušnica u Bazilici srca Isusova u Palmotićevoj ulici.