novac za bolje uvjete

Zvjezdarnica Višnjan treba pomoć, pokrenuta je crowdfunding kampanja

10.12.2020 u 15:27

Bionic
Reading

Pokrenuta je crowdfunding kampanja u korist Astronomskog društva Višnjan i Zvjezdarnice Višnjan s ciljem prikupljanja 635.000 kuna do kraja 2020. godine, izvijestila je Udruga Glas poduzetnika (UGP)

Prikupi li se 300 tisuća kuna izgradit će se nova geodetska kupola koja će omogućiti održavanje većih edukativnih i praktičnih programa, kažu iz UGP-a, koji podržava kampanju. Ako se pak prikupi 635.000 kuna, dodatno će se izgraditi bungalovi u kojima će Zvjezdarnica Višnjan moći smjestiti veći broja djece, njihovih profesora i mentora.

Kampanja je pokrenuta na web adresi https://croinvest.eu/kampanja/zvjezdarnica-visnjan/.

Zvjezdarnica Višnjan treća je najbolja ustanova u svijetu po broju detektiranih asteroida, koji se prate kao potencijalna prijetnja životu na Zemlji.

Uz to, u njoj se educira djecu i mlade o znanosti i tehnologiji.

U četrdesetak godina koliko postoji, tisuće osnovnoškolaca i srednjoškolaca pohađalo je edukativne programe u Zvjezdarnici Višnjan. Neki od njih rade kao znanstvenici u istaknutim hrvatskim i svjetskim znanstvenim institucijama, pa čak i u NASA-i.

Voditelj crowdfunding kampanje Aco Momčilović poziva ljubitelje znanosti i sve ljude u Hrvatskoj i inozemstvu kojima je stalo do edukacije djece o znanosti i tehnologiji, da podrže kampanju donacijama, koliko tko može.

"Donirati možete bilo koji iznos, recimo 25 kuna ili više. Nadamo se da će se uključiti i veliki donatori", izjavio je Momčilović.  

 Donaciju je moguće uplatiti putem internet bankarstva/opće uplatnice, kreditnih kartica, pa čak i putem kriptovaluta.