NEDOKAZANE OPTUŽBE

Zviždačica kažnjena za klevetanje ravnateljice

03.12.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Novčanom kaznom od 30 dnevnih dohodaka (5100 kuna) nepravomoćno je danas na Općinskom sudu u Karlovcu osuđena Marija Perušić, zaposlenica Specijalne bolnice u Dugoj Resi, za kazneno djelo klevete ravnateljice Herte Belobrajdić

KARLOVAC - Sutkinja Marija Živčić kazala je da je presuda osuđujuća jer Perušić nije dokazala svoje navode iz predstavke ministru zdravstva Darku Milinoviću da u dugoreškoj bolnici vlada strah, da se zakidaju djelatnici za prava iz kolektivnog ugovora te da su podijeljeni na podobne i nepodobne.

Herta Belobrajdić
u svom je iskazu naglasila da je "monstruozna laž" da je trudnoj liječnici zainteresiranoj za specijalizaciju naredila da se "očisti od trudnoće", navevši kako je i ona majka te da joj to "ne bi palo na pamet, a kamoli da bi to naredila".

Marija Perušić, inače članica Udruge "Zviždač", kazala da je njezin primjer jasna poruka svima koji bi htjeli upozoriti na nepravilnosti u radu u svojem poduzeću da to ne čine, jer će biti kažnjeni. Njezina predstavka ministru, kazala je, nije trebala postati dostupna širem broju ljudi, niti tako naštetiti ugledu i časti ravnateljici, već uputa ministru Milinoviću, koji je njezinu predstavku "vratio ravnateljici na očitovanje".

Vesna Balenović
, predsjednica "Zviždača", novinarima je izvan sudnice rekla da je karlovački sud primjer "progona zviždača" jer su za navodnu klevetu unazad nekoliko mjeseci osuđena još dvojica poštenih i moralnih zviždača.