UBOJSTVO OCA I SUSJEDA

Zvir osuđen na 35 godina zatvora

22.01.2009 u 12:49

Bionic
Reading

Ante Bašić (25) zvani Zvir, koji je 26. travnja prošle godine u Trolokvama željeznom šipkom ubio svog oca Franu (69) i Jozu Stojaka (65), a teško ozlijedio susjeda Nikolu Kesića (54), osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina

Bašić je osuđen na 22 godine za teško ubojstvo Joze Stojaka, za očevo ubojstvo dobio je 12 godina, te još šest godina za pokušaj ubojstva Nikole Kesića, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Optužen je bio za dvostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva s tim da se u optužnici navodi da je Stojaka ubio iz bezobzirne osvete. Bašić je priznao ubojstva, ali je negirao da je Stojaka ubio iz osvete.

Na dan ubojstva, prema vlastitu priznanju, Bašić je popio oko 15 boca piva (izmjereno mu je 2,21 promila alkohola u krvi), te je uzeo metalnu šipku i otišao do Primorskog Doca pronaći Marka Stojaka, Jozinog sina.

S Markom je imao neraščišćene račune jer su se prije tri mjeseca potukli u jednoj krčmi. Budući da nije našao Marka, odlučio se osvetiti njegovom ocu kojeg je jednom udario šipkom po sljepoočnici.

Nikolu Kesića udario je dvaput po glavi, a svoj krvavi dan završio je u Trolokvama zatukavši svog oca nakon što mu je on prigovorio zbog oštećene felge i izbušene gume na automobilu.

Sudski vještak, psihijatar Mijo Milas rekao je za Bašića da je narcisoidan, nezreo, sklon osveti, te poremećene ličnosti, a alkohol mu je samo pomogao da oslobodi teško sputanu agresiju