OPET BLOKADA

'Zvali su nas u Zagreb, a sad nam se Čobanković ne javlja'

21.03.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Seljaci su u ponedjeljak ponovno najavili da će svojim traktorima blokirati prometnice u okolici Vinkovaca i Županje, nezadovoljni time što im se ministar poljoprivrede Petar Čobanković nije javio za dogovoreni sastanak

Iako je do novinara stigla informacija da je blokiran promet na sva tri punkta na kojima se nalaze prosvjednici s traktorima – onima kod Jarmine, u Ilači i Podgrađu – to se ipak nije dogodilo. Doduše, seljački vođe za podne

su najavili izvanredni sastanak na kojem će odlučiti kakve će akcije poduzeti ukoliko im ministar Čobanković ne javi vrijeme i mjesto susreta.

'Namjeravamo ponovno blokirati promet kao upozorenje da mislimo ozbiljno. Još u subotu pred ponoć ministar Čobanković poslao nam je vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića kako bismo razgovarali. Tada smo pristali na sastanak s ministrom u ponedjeljak, čak smo bili spremni otići u Zagreb, a sad ništa od termina. Rečeno nam je prije dva dana da nas ministar čeka i samo trebamo reći kad ćemo doći, no dosad nema nikakvog odgovora', upozorava Ilačanin Stjepan Filić, jedan od seljačkih vođa.

Nezadovoljni seljaci u Slavoniji prosvjeduju već 12. dan. Otkako im je najavljen sastanak s ministrom Čobankovićem prekinuli su blokade i svoje su traktore parkirali uz cestu kod Jarmine, u Ilači i Podgrađu te nisu onemogućavali promet. Uz predočavanje zahtjeva ministru Čobankoviću, a glavnina se odnosi na isplatu poticaja u punom iznosu, zatražili su da supotpisnik sporazuma bude predsjednik Josipović kao jamac da 'seljaci ponovno neće biti izigrani'.