SANADER DEMANTIRA MESIĆA

'Žužulov forum nije financirao moje kćeri'

26.10.2009 u 21:30

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader i bivši ministar Miomir Žužul negirali su izjavu predsjednika Stjepana Mesića po kojoj je školovanje Sanaderove kći financirao Leadership forum

Predsjednik Stjepan Mesić  javno je, u emisiji 'S predsjednikom na kavu', pozvao ministra Tomislav Karamarka, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i USKOK da prekontroliraju poslovanje Leadership foruma, čiji je osnivač bivši ministar Miomir Žužul, a kojem su državne tvrtke među kojima i Croatia Airlines davale novac za stipendiranje mladih ljudi.

Na konstataciju da je Leadership forum navodno financirao školovanje jedne od kćeri bivšeg premijera Sanadera, Mesić je u emisiji Hrvatskog radija rekao:

'Ne znam o konkretnim stvarima, ali bilo bi dobro da se svi ti fondovi dobro prorešetaju da se vidi tko u tome sudjeluje u financiranju, a tko sudjeluje u trošenju i treće tko o tome odlučuje, a da javnost o tome ne zna ništa'

Sam Žužul izjavio je da je Leadership forum postojao prije nego što je on ušao u politiku, a iz te je udruge izišao 2004. godine kada je preuzeo funkciju ministra.

- Niti jedna Sanaderova kćer nije bila u Leadership forumu niti joj je financiran studij. U to vrijeme Sanaderove kćeri su bile učenice, a ne studentice - kazao je Žužul.

Isto je za Večernji list ponovio i Sanader

- Nijedna od mojih kćeri nema i nije imala nikakve veze s bilo kakvim zakladama, pa tako ni sa Žužulovom, ako takva postoji. Znači, riječ je o beskrupuloznim lažima i nebulozama - rekao je.