tko iza toga stoji

Žuti prsluci u Hrvatskoj pozivaju na subotnje okupljanje: Narod nasuprot vladajuće kaste!

14.12.2018 u 22:23

Bionic
Reading

U subotu na Trgu bana Jelačića i diljem Hrvatske od 12 sati počinje okupljanje 'žutih prsluka Hrvatske', domaće inačice originalno francuskog pokreta koji već tjednima mijenja lice Francuske i cijele Europe, stoji u nepotpisanom priopćenju koje je stiglo s maila info@slobodnahrvatska

'Pokret se već proširio diljem kontinenta, a ciljevi su jednostavni: zahtjeva se dostojanstven život građana. Oni odbacuju sve međusobne podjele i zajedno su stali nasuprot odnarođenih vlada. Iako je pokret u Francuskoj postao vrlo nasilan zbog pokušaja vlasti da represijom uguši otpor, Žuti prsluci ne zagovaraju nerede. Prosvjedi su počeli vrlo mirno i dostojanstveno, sve dok se nije pokazala potreba za samoobranom', stoji u pozivu.

Kažu kako je u Hrvatskoj pokret započeo Facebook grupom 'Žuti prsluci Hrvatska', u koju se u 48 sati učlanilo više od 8.000 osoba, a aktualno ih je preko 16.000.

Administratori grupe su objavili zahtjeve te ih članovi konstantno nadopunjavaju.

'Poziva se na ujedinjavanje građana s jednim jedinim ciljem: dostojanstven život za SVE građane Republike Hrvatske. Je li došlo vrijeme da uspavani div - građani - sprovede prvi članak Ustava RH u djelo? On vrlo decidirano kaže: 'Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu...' Pozvani su svi, bez ikakvog politiziranja, ideologiziranja i strančarenja. Žuti prsluci su pokret građana za Hrvatsku i njene građane. A jedina podjela je: narod nasuprot vladajuće kaste!', poručuju u pozivu.

  • +27
Protesti u Parizu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iza hrvatske inačice pokreta 'žutih prsluka' stoji Ivan Pokupec, bivši član Živog zida, danas član stranke Slobodna Hrvatska.