NASTAVAK PREPUCAVANJA U SISKU

Županica Lovrić odbacila optužbe Marijane Petir

18.06.2009 u 15:34

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel danas je na konferenciji za novinare odbacila optužbe koje je protiv nje jučer u Hrvatskom saboru iznijela potpredsjednica HSS-a Marijana Petir, rekavši da 'nije vršila pritisak na vijećnicu HNS-a Mirjanu Begić ni na utemeljiteljskoj sjednici skupštine, niti kad ju je posjetila u bolnici'

Također je odbacila optužbe da je 'na račun županije financirala svadbu svog sina', tvrdeći da je 'riječ o falsifikatima'. 'Ne postoji osoba koja može posvjedočiti da sam ja vršila pritisak na vijećnicu HSS-a Mirjanu Begić, već sam joj pomagala i pitala treba li zvati hitnu pomoć jer joj nije bilo dobro', rekla je Lovrić-Merzel.

Također je odbacila izjave potpredsjednice HSS-a Petir da je išla u sisačku bolnicu vijećnici Begić i vršila pritisak na nju da podnese ostavku na dužnost županijske vijećnice, ocijenivši da su to prestrašne optužbe, da je vijećnicu Begić u bolnici posjetila kao županica i da nijednom riječju nije spomenula njezinu ostavku ili na bilo koji drugi način vršila pritisak na nju. Dodala je da je u bolnici kod vijećnice Begić zatekla predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

'Marijana Petir gazi preko leševa da ostvari svoje ambicije i interese. Ona je sramota hrvatske politike i više na nju neću trošiti nijednu riječ', rekla je županica. Također je ustvrdila da je sjednica skupštine održana 16. lipnja, na kojoj je 26 vijećnika, 17 vijećnika njezine koalicije SDP, HNS-LD, DC, DSU, SDSS, SDA, sedam vijećnika HSP-a i dva vijećnika HNS-a za predsjednika izabrala Željka Kardaša iz HSP-a, zakonita.

Drži da su 'odluke dijela vijećnika (23 vijećnika koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU te tri vijećnika HNS-a), koji su za predsjednika skupštine izabrali Zlatka Medveda iz HNS-a, nezakonite, jer su dvojica zamjenskih vijećnika HNS-a Radoslav Šteković i Stevan Dragojlović nelegalno izabrani za vijećnike, budući da ih kao zamjenske vijećnike nije predložio predsjednik HNS-a Čačić'.

Zamjenik županice Andrija Rudić odbacio je optužbe Marijane Petir da ju je fizički napao i ozlijedio na stubištu, navevši da je 'bilo obratno', da je 'on pomagao vijećnici HNS-a Begić kad je vidio da se ona ne može popeti uza stube', te da se 'Petir gurala između njih i ogrebla ga po ramenu'.

'Pogriješio sam što odmah nakon skupštine nisam otišao u bolnicu', naglasio je Rudić, koji je novinarima pokazao ogrebotinu na ramenu. Ujedno županica Lovrić-Merzel nije željela komentirati optužbe da je županijskim novcem financirala svadbu svog sina te da je za privatne potrebe kupovala najfinija pića i veću količinu jaja. Rekla je da su ti 'računi krivotvorina' te da se 'odnose na troškove posjeta predsjednika Stjepana Mesića i 70-ak diplomata gradu Sisku i Parku prirode 'Lonjskom polju', što se vidi na originalnim računima'.