TURISTIČKA PROMOCIJA

Župan Zlatko Komadina na turističkom sajmu u New Yorku

24.02.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Župan i predsjednik Turističke zajednice Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, predstavnici hotelskih tvrtki i turističkih agencija te zdravstvenog i nautičkog turizma sudjelovat će ovoga vikenda, od 25. do 27. veljače, na sajmu 'The Times travel show' u New Yorku

Uz predstavljanje turističke ponude Kvarnera, u organizaciji HTZ-a i TZ PGŽ-a, bit će održana i radionica na kojoj su svoje sudjelovanje najavili predstavnici američkog i hrvatskog turističkog sektora, novinari i predstavnici Veleposlanstva RH u Washingtonu te Konzulata RH u New Yorku.

Župan Komadina iskoristit će boravak u New Yorku za susret s predstavnicima Udruge iseljenika te će, na poziv IMAS-a (Island Medical Assistance Society), sudjelovati na humanitarnom balu.

Radi se o udruzi otočana koja ima za cilj pomoći i unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima otoka Cresa, Lošinja, Suska, Unija, Ilovika i Srakana. Prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku medicinske opreme i pomagala potrebnih na kvarnerskim otocima.

Naši iseljenici tom će prilikom upoznati župana s poteškoćama s kojima se susreću, u prvom redu avio-povezanosti, ali i pohvaliti se svojim aktivnostima u zavičajnim klubovima i očuvanju tradicije, kulture i običaja.