optužbe za obiteljsko nasilje

Župan Tomašević ponovno se nije pojavio na sudu, sudac Vidmar upozorio da će tražiti njegovo privođenje

11.09.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu trebalo je danas biti održano ročište na suđenju protiv župana požeško-slavonskog Alojzija Tomaševića. Ročište je odgođeno jer se župan nije pojavio na sudu

Aktualnom požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću danas je trebalo biti nastavljeno suđenje na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, na kojem ga se tereti za dvije godine obiteljskog nasilja i ozljeđivanje supruge 2017. godine. Nakon što ga je supruga Mara optužila Tomašević je izbačen iz HDZ-a, ali s funkcije župana nije odstupio.

Župan se danas nije pojavio na sudu, a prema riječima njegovog odvjetnika Željka Damjanca, optuženik se nije pojavio jer je na sastanku u Poljskoj.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Kako navodi 24 sata, sucu Općinskog suda u Slavonskom Brodu dosta je odgoda te nakon ove, druge po redu, više neće tolerirati izostanke Tomaševića.

'Ne bude li se optuženik pojavio taj dan u naznačeno vrijeme, dvije minute nakon devet sati izdajem nalog da ga se privede', rekao je sudac Slaven Vidmar, a prenosi 24sata.

U svojoj izjavi oštećenica Mara Tomašević izrazila je negodovanje današnjom odlukom o odgodi i izjavila da ovo predugo traje te da je sve previše psihički opterećuje.

  • +6
Ponovno odgođena rasprava jer se župan Tomašević nije pojavio na sudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic