nevrijeme

Župan Galić proglasio elemenatarnu nepogodu za dijelove Vukovarsko-srijemske županije

09.07.2019 u 14:10

Bionic
Reading

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom i olujnim i orkanskim vjetrom, koji je u nedjelju zahvatio dijelove Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić proglasio je u utorak elementarnu nepogodu za Vukovar i općine Borovo, Cerna Tordinci, Trpinja, Vrbanja, Drenovci, Gunja i Stari Mikanovci

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom elemenatrna nepogoda proglašena je za grad Vukovar i općine Borovo, Cerna, Tordinci, Trpinja i Vrbanja, dok je za područje općina Drenovci, Gunja i Satri Mikanovci proglašena elementarna nepogoda uslijed šteta prouzročenih olujnim i orkanskim vjetrom.

Gradska i općinska povjerenstva dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, navodi se u Galićevoj odluci u kojoj se ističe da su tuča te olujni i orkanski vjetar nanijeli velike štete poljoprivrednim usjevima i građevinama.

Jako nevrijeme koje je u nedjelju popodne zahvatilo dijelove Vukovarsko-srijemske županije prouzročilo je velike štete, čupajući drveća i oštećujući infrastrukturu.

Sa zgrade osnovne škole u Drenovcima jak vjetar odnio je krov, uslijed jake tuče stradali su brojni krovovi obiteljskih kuća i fasade stambenih zgrada i obiteljskih kuća, a znatna šteta pričinjena je i na vozilima. Stradale su i poljoprivredne kulture na poljima.