PAD S KRANA

Zrakoplovu Croatia Airlinesa probijen trup

11.03.2012 u 16:03

Bionic
Reading

Zrakoplov Croatia Airlinesa, Dash Q400, pao je prilikom vaganja na nosnu dizalicu koja mu je probila trup ispod WC-a, u njegovu prednjem dijelu, piše Večernji list

Pad i probijanje Dasha, koji je jedan od šest takvih novih aviona u floti hrvatskog nacionalnog prijevoznika, dogodio se za štrajka dijela radnika te aviokompanije, 8. ožujka, pa je tako i dio radnika iz tehnike Croatia Airlinesa bio u štrajku.

Sugovornici Večernjeg lista kažu da se zbog provjere sigurnosti svake godine zrakoplovi moraju vagati, no čude se zašto su se na to odlučili baš na dan štrajka jer nije riječ o rutinskom poslu.

U upravi Croatia Airlinesa, koju vodi Srećko Šimunović, kažu da se još uvijek utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se to dogodilo.

Šteta nastala zbog probijanja trupa Dasha tek se procjenjuje, kažu u Croatia Airlinesu, ali napominju i da će u cijelosti biti pokrivena od redovita osiguranja zrakoplova u kojemu su ovakvi događaji predviđeni.

Uključivanje probijenog Dasha u promet očekuju za otprilike tjedan dana i tvrde da to neće utjecati na promet Croatia Airlinesa.