OTKAZANI LETOVI

Zračni promet prekinut zbog oluje u Francuskoj

09.02.2009 u 22:24

Bionic
Reading

Zračni promet u Parizu i okolici bit će u prekidu od ponedjeljka navečer do utorka ujutro zbog snažne oluje čiji se dolazak na francuskom sjeveru očekuje u ponedjeljak predvečer, objavila je Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC)

PARIZ - Zračni promet bit će u prekidu od ponedjeljka u 20.00 sati po srednjoeuropskome vremenu do utorka u 10.00 sati, a znatne izmjene će se uvesti već od 18.00 sati u ponedjeljak, dodaje DGAC.

Otkazani su svi letovi u dolasku i u odlasku iz zračnih luka Roissy, Orly i Bourget, rekao je glasnogovornik DGAC-a koji je zamolio putnike da ne dolaze u zračnu luku već da prije nazovu svoje zrakoplovne tvrtke.

U najvećem dijelu francuskog sjevera očekuje se snažna oluja, manje snage nego ona od 24. siječnja, ali "dugotrajnija i većih razmjera", upozorava institut Meteo France.

U atlantskom priobalju očekuju se naleti vjetra od 100 do 140 km/h, a u unutrašnjosti od 100 do 120 km/h.

Oluja u utorak treba proći kroz Belgiju.

U oluji Klaus koja je 24. siječnja pogodila jugozapad zemlje život je izgubilo 11 ljudi, od kojih su četiri umrle zbog trovanja ugljikovim monoksidom. Klaus će osiguravateljske kuće stajati između 1 i 1,4 milijarde eura.