ADUT NA IZBORIMA

Zorislav Antun Petrović nezavisni kandidat na listi Laburista

13.08.2016 u 15:32

Bionic
Reading

Nakon što su Hrvatski laburisti jučer predali izborne liste, doznalo se da je, kao nezavisni kandidat, nositelj njihove liste u 7. izbornoj jedinici antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović kojemu je to prvi izlazak na parlamentarne izbore

'Nakon što sam ušao u drugo desetljeće borbe protiv korupcije i zagovaranja rješenja koja će smanjiti rasipanje resursa u Hrvatskoj, počevši od proračunskih pa do prirodnih, shvatio sam da velike stranke nemaju ni interesa ni snage za mijenjanje ovog sustava jer su na njemu i nastale. Na posljednjim izborima pojavile su se neke nove snage za koje sam se nadao da mogu nešto pomaknuti, no brzo se ispostavilo da je i kod njih upitna transparentnost djelovanja, a to je temeljni preduvjet da se korupcija suzbije', kazao je za Večernji listPetrović.

Pojasnio je da su u obzir za suradnju došle samo dvije stranke - Laburisti i ORaH, jer su to jedine dvije stranke za koje zna da u statutima imaju propisano da im članovi ne mogu biti ljudi koji su pod kaznenim progonom.

Nadao se da će te dvije stranke sklopiti koaliciju, no to se nije dogodilo pa je odabrao Laburiste zbog 'razine etičnosti, socijalne osjetljivosti i jer brinu za rad'.