'NOVI POSLOVNI IZAZOV'

Zoran Šprajc napušta N1 i prelazi na RTL

16.02.2015 u 12:12

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja Zoran Šprajc odlučio je napustiti televiziju N1 te prijeći na RTL, objavile su obje televizije

Iako je na televiziji N1 bio od samog početka kao izvršni producent i voditelj Dnevnika, nakon nekoliko mjeseci Šprajc je odlučio otići, a vijest je pomalo iznenadila sve u medijskom svijetu.

'Sudjelovati u stvaranju jedinstvenog regionalnog news projekta proteklih godinu dana bilo je golemo i iznimno uzbudljivo profesionalno iskustvo jer sam čvrsto uvjeren da smo s N1 televizijom u medijski prostor kablovske televizije donijeli potpuno novu vrijednost i izuzetno sam ponosan što sam bio dio toga uspjeha te pomogao da taj projekt stane na noge i sigurno zakorači u budućnost. No vrijeme je za nove izazove, a N1 mogu pamtiti samo po sjajnim kolegama i našim zajedničkim uspjesima', kazao je, kako prenosi N1, Šprajc.


Nove izazove potražio je na RTL-u. 'Vjerojatno se N1 i ja nikada ne bismo ni rastali da se nisu poklopile zvijezde i pojavila neodoljivo zavodljiva pozitivna energija RTL-a sa željom da budem dio njihovog vrhunskog produkcijskog tima koji je nakon svih dosadašnjih uspjeha u news programu odlučio da zajedničkim znanjem i golemim iskustvom napravi novi korak na nacionalnoj televizijskoj sceni. Iznimno se veselim tom novom izazovu i suradnji s najboljim igračima prve televizijske lige, kao i sjajnoj publici koja nas čeka', izjavio je Zoran Šprajc o prelasku na RTL.

Kojim će se točno poslom baviti na RTL-u, pokušali smo doznati i od samog Šprajca, no poručio je da nema komentara. Šprajc bi, doznajemo, trebao biti voditelj i urednik središnje informativne emisije 'RTL Danas'.

O odlasku Šprajca oglasio se i direktor N1 Hrvatska Dubravko Merlić

'Zoranov doprinos pozicioniranju N1 kao jednog od najutjecajnijih televizijskih izvora informiranja u Hrvatskoj bio je velik jer je svojim znanjem i iskustvom kroz Dnevnik N1 uspio ostvariti programske ciljeve koje smo postavili. Bio je važna karika u našem projektu koji se već nakon tri mjeseca uspio afirmirati i postati samoodrživ, zahvaljujući Zoranu, ali i svakom pojedinom članu naše mlade i ambiciozne ekipe s kojom je Zoran odlično surađivao. Zoranu zahvaljujemo na radu na N1 te mu želimo puno uspjeha na novom poslu za koji se odlučio', kaže Merlić.

Dobrodošlica je pak na RTL-u došla od urednika Informativnog programa Igora Bobića. 'Izuzetno se veselim što će se vrhunskom timu koji vodim pridružiti TV profesionalac takvog kalibra kakav je Zoran Šprajc. Sa Zoranom sam imao prilike surađivati i sretan sam što ćemo zajedno učiniti Informativni program RTL-a još boljim. Vjerujem da će njegovo golemo iskustvo biti od neprocjenjive važnosti u izazovima koji nas očekuju', izjavio je Igor Bobić, glavni urednik Informativnog programa.


Podsjetimo, Šprajc je najveću slavu postigao kao urednik i voditelj Dnevnika HTV-a, no nakon niza godina u veljači 2014. odlučio je otići s HTV-a. Upustio se tada u osnivanje televizije N1 koja je započela s radom zadnjeg dana listopada. Samo pokretanje televizije N1 nije bilo lišeno peripetija. Na početak emitiranja čekalo se mjesecima, a u međuvremenu napustila ju je jedna od prvih akvizicija s HTV-a Anka Bilić Keserović te nedugo nakon nje i Josip Šarić.