ISKUSNI NOVINAR

Zoltan Kabok postaje glasnogovornik HDZ-a

28.01.2019 u 20:59

Bionic
Reading

Novinar i reporter Zoltan Kabok trebao bi biti novi glasnogovornik HDZ-a. Odluka o tome navodno je donesena u ponedjeljak na stranačkom sastanku u središnjici HDZ-a, a Kabok bi s novim poslom trebao početi već za nekoliko dana

Kabok je već tridesetak godina u novinarstvu, od toga 25 u televizijskom. Rođen je u Vojvodini, no cijelo djetinjstvo proveo je u Vodicama. Karijeru je počeo u Slobodnoj Dalmaciji, a radio je i u Sportskim novostima, Šibenskom listu, te Radio Šibeniku. Na HRT je došao 1993. te je počeo kao novinar unutarnjo-političke redakcije. Pratio je rad Vlade i Sabora, a od 1996. je bio i akreditirani novinar u uredu predsjednika Franje Tuđmana. Kabok je iskusni i nagrađivani ratni reporter, a kako je svojedobno izjavio, posebno je ponosan na niz dokumentarnih filmova koje je snimio u Ukrajini, Iraku, Afganistanu, javlja Jutarnji list.

U svibnju prošle godine Kabok je s HRT-a prešao na RTL gdje je pratio sve najvažnije unutarnje i vanjskopolitičke događaje, a u nekoliko je navrata intervjuirao i premijera te predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

  • +2
Zoltan Kabok Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL