BIJEG IZ SABORNICE

Znamo kojih je devet zastupnika izbjeglo glasati o Oreškoviću

17.06.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Dok se broje potpisi zastupnika koji traže samoraspuštanje Hrvatskog sabora, provjerili smo tko su devetoro zastupnika koji su izbjegli jučer uopće i glasati o nepovjerenju Vladi Tihomira Oreškovića te iz kojih stranaka dolaze. Troje ih dolazi iz redova HDZ-a, dva su iz SDP-a, ali oba SDP-ovca imaju opravdani (zdravstveni) razlog zbog kojega se nisu izjasnili što misle o Oreškovićevom

Iako je posljednjih dana bio jedan od glavnih HDZ-ovih 'glasnogovornika', član Predsjedništva Darko Milinović nije se jučer pojavio na glasanju o povjerenju Oreškovićevoj vladi što bi moglo značiti i da će u narednom periodu biti jedan od glavnih unutarstranačkih oponenata Tomislavu Karamarku.

Na glasanju se nisu pojavili ni HDZ-ovi zastupnici Ivan Radić i Leon Žulj.

Ladislav Ilčić
(Hrast) davao je ovih dana verbalnu podršku Tihomiru Oreškoviću i njegovoj vladi, međutim kad je došao čas da to dokaže i glasanjem u Hrvatskom saboru, Ilčić je netragom nestao.

Reformist Radimir Čačić se muvao po Saboru ovih dana i rado istupao s nejasnim stavom u čije se redove svrstao, ali ni on se nije pojavio na glasanju.

SDP-ovci Siniša Varga i Nenad Stazić izostali su zbog zdravstvenih razloga, za Sandru Perković (Milan Bandić 365) znamo od ranije da se priprema za Olimpijadu, a zbog iznenadnih zdravstvenih problema nije bilo ni Tomislava Končevskog iz redova Hrvatskih laburista . Njegove kolege su glasale da se Orešković zadrži i Banskim dvorima. Uzalud.

Glasanju kojim je srušena Vlada Tihomira Oreškovića pristupila su jučer 142 zastupnika, 125 ih je glasalo za rušenje, 15 protiv i dva su bila suzdržana (HDSSB).