PROMJENA PARTNERA

Zmajlović zbog 'brutalne izdaje' izrazio sućut biračima HSS-a

30.07.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u petak je zbog pretrčavanja HSS-a HDZ-u izrazio sućut HSS-ovim biračima te poručio kako je SDP spreman podržati svaki prijedlog za izbor predsjednika ili predsjednice Skupštine ali bez HDZ-a

"Većina u Skupštini Zagrebačke županije moguća je i bez HDZ-a, neosporna je to činjenica koja demantira tvrdnje HSS-a Zagrebačke županije da u koaliciju s HDZ-om ulaze kako bi se spriječili novi izbori. Četiri HSS-ova člana Županijske skupštine izabrana su na listi SDP-a, a obje su stranke imale i zajedničke kandidate za izvršnu vlast na svibanjskim lokalnim izborima", istaknuo je u priopćenju Zmajlović.

Poručio je kako je SDP spreman podržati svaki prijedlog za izbor predsjednika ili predsjednice Skupštine na konstituirajućoj sjednici koji ne podrazumijeva suradnju s HDZ-om.

Smatra da je "ovo što radi HSS" (...) direktna prevara i nepoštivanje koalicijskog sporazuma i još važnije brutalna izdaja birača".

Zmajlović kaže da su iz HSS-a "za HDZ do prije neki dan govorili da bi takvu stranku u demokratskom društvu trebalo zabraniti".

"Mislili smo da je ono što je napravio HNS kad je pretrčao HDZ-u vrh političkog licemjera, ali HSS sada pokazuje da je još gori od HNS-a. Jasno je kud to sve vodi, pa ću se usuditi unaprijed izraziti sućut svim HSS-ovim biračima“, istaknuo je Zmajlović.

Ističe da je SDP Zagrebačke županije predvodio listu za Županijsku skupštinu koja je na svibanjskim izborima dobila povjerenje najvećeg broja glasača Zagrebačke županije.

"Slijedom toga kroz rad u Skupštini Zagrebačke županije dosljedno ćemo inzistirati na našim programima i projektima", poručio je Zmajlović.

HSS Zagrebačke županije u četvrtak je priopćio da je u srijedu na sjednici “odlučio preuzeti odgovornost obnašanja funkcije predsjednika Skupštine Zagrebačke županije”, a nakon što podršku za tu funkciju nisu dobili od SDP-a dogovor kojim se osiguralo konstituiranje Skupštine pao je s HDZ-om.